Šport > Nogomet
12 ogledov

Vijolice brez leska v drugem delu

Robert Berič Berić Maribor : Maccabi Haifa
1/24
Saša Despot
Mariboru ni uspel preobrat in preboj v četrto predkolo Lige prvakov. V Ljudskem vrtu so varovanci Darka Milaniča remizirali z Maccabijem iz Haife (1:1). S skupnim izidom 3:2 se napredovanja veselijo Izraelci.

Nekoliko podjetneje – a brez velikega tveganja – so v dvoboj vstopili mariborski nogometaši, ki so s številnimi podajami poskušali priti do gola Nira Davidovticha. Gola pa so se po samostojni akciji Idana Vereda prvi veselili gostje iz Haife. S skorajda mrtvega kota je zabil Jasminu Handanoviću, ki se je slabo postavil. Po uvodnem krču in šoku so Mariborčani v nadaljevanju prvega polčasa vendarle našli prepoznavno igro. Dobro kombinatoriko so kronali v 32. minuti, ko se je zadetka po kar treh poskusih – dvakrat mu je strela ubranil izraelski čuvaj mreže Davidovitch – veselil Marcos Tavares. Navijači v Ljudskem vrtu so bili na nogah, Maribor pa bi lahko povedel po izjemnem strelu Roberta Berića, ki je skorajda sede sprožil na vrata Maccabija, a se je tudi tokrat izkazal Davidovitch, ki je s konicami prstom žogo odbil v kot.

V drugem delu Mariborčani niso našli igre, ki jih je krasila v zadnjih minutah prvega polčasa, gostje pa so bili vse nevarnejši, a se do odločujočega zadetka niso dokopali. Varovanci Darka Milaniča so na pravo priložnost čakali vse do zadnjih minut tekme, ko je najprej Tavaresu strel ubranil izraelski čuvaj mreže, nato pa je v zadnjih sekundah tekme strel Etiena Velikonje z glavo poletel za nekaj centimetrov preko vrat Davidovitcha. Evropska sezona za Mariborčane še ni končana, sedaj Štajerce čaka še play-off za Evropsko ligo. Žreb bo v petek.


Izjavi po tekmi (STA):

Darko Milanič, trener Maribora: "Za nami je težka tekma, v kateri smo v začetku imeli nekaj težav, prejeli tudi zadetek po nizu majhnih napak. Nato smo povezali svojo igro, imeli priložnosti in pobudo, tudi zadeli, pritiskali na njihova vrata, igrali smo zelo dobro. Ob polčasu smo si želeli podobno začeti, kot smo končali, želeli smo stopnjevati ritem, da bi še naprej imeli pobudo, da bi napadali. To nam ni uspelo, nasprotnik se je postavil drugače, zaprl sredino in nastopile so težave. Kljub temu mislim, da bi še lahko zadeli, priložnosti smo imeli iz odbitih žog, a to ni bilo dovolj, malo pa nam je zmanjkalo tudi sreče."

Elisha Levi, trener Maccabija: "Naj povem, da smo imeli težko tekmo, saj smo se pomerili z dobro ekipo. Vedel sem, da bo težko, kar sem dejal že včeraj. Tekmo smo odigrali taktično, saj smo vedeli, katere so dobre točke Maribora, zato smo se lahko ustrezno pripravili. Prvi zadetek nam je vlil upanje, naredili smo veliko za našo mlado ekipo."

Tretji predkrog Lige prvakov:

Maribor : MACCABI HAIFA 1:1 (1:1) /1:2/
Tavares (32); Vered (10)

DINAMO ZAGREB : HJK Helsinki 1:0 (0:0) /2:1/
WISLA KRAKOV
: Litex 3:1 (1:0) /2:1/
Partizan : GENK 1:1 (1:0) /1:2/
Trabzonspor : BENFICA 1:1 (1:1) /0:2/
Panathinaikos : ODENSE 3:4 (1:1) /1:1/
STURM
: Zestafoni 1:0 (1:0) /1:1/
ZÜRICH : Standard Liege 1:0 (0:0) /1:1/
PLZEN : Rosenborg 3:2 (0:1) /1:0/
Vaslui : TWENTE 0:0 (0:0) /0:2/
Slovan Bratislava : APOEL Nicosia 0:2 (0:0) /0:0/
MALMÖ : Glasgow Rangers 1:1 (0:1) /1:0/
BATE BORISOV : Ekranas 3:1 (2:1) /0:0/
RUBIN KAZAN : Dinamo Kijev 2:1 (1:0) /2:0/
Shamrock Rovers : KÖBENHAVN 0:2 (0:1) /0:1/

/V poševnicah je izid s prve tekme/

*Z veliko začetnico je zapisano moštvo, ki je napredovalo

Komentarjev 1
  • rokson 23:39 03.avgust 2011.

    povprečna tekma.....lahko bi gledali..tekmo drava-nafta.......lep ambient...na ljudskem vrtu...edino kar je skazilo moj vtis......neandrtalsko obnašanje navijačev..in metanje na teren..predmetov.........očitno nekateri nimajo nobenega cilja v življenju..kot samo....priti na tekmo..in se obnašati neciviliziarno..........LOPATO V ROKE PA DELAT