Šport > Nogomet
11 ogledov

Vijolice skočile na drugo mesto

Jan Oblak ostaja zeleno-bel. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V soboto si bile odigrane tri tekme Prve lige, videli smo novi zmagi Interblocka in Nafte. Koprčani so kljub nedeljskem remiju na Ptuju (1:1) jesenski prvaki, saj je Maribor zmagal v Velenju (2:0).

Kopru bi lahko vrh lestvice pred zimskim premorom ukradel le še Rudar. Toda knapi v nedeljo na domači tekmi z Mariborom niso bili preveč blizu zmagi, ki bi jim še kako dobro dela. Prvi polčas je v Velenju minil v znamenju mirujočih mrež, kar pa so v drugem delu spremenile vijolice. Vito Plut je zadel za 1:0, na končnih 2:0 pa je povišal Dragan Jelić, medtem ko bi Alem Mujaković napad ali dva prej po lepi akciji kmalu izenačil, a ga je z izjemnim posredovanjem ustavil Marko Ranilović. Za nameček je Rudar po izključitvah Aleša Jeseničnika in Nikole Tolimirja tekmo končal le z devetimi igralci v polju. Vijoličasti so zdaj drugi in pred spomladanskim delom, ki je tradicionalno "njihov", vse bolj plezajo po lestvici navzgor.

Po odlični formi v začetku prvenstva so kanarčki iz Kopra občuten padec forme nadaljevali tudi na Ptuju (1:1). Tako so rumeni, znova brez "ideologov" Mirana Pavlina in Amirja Kariča, še osmo kolo zapored ostali brez tako željene zmage. Nezanimivemu prvemu polčasu, kjer skorajda ni bilo priložnosti, je nato sledil podoben drugi del tekme. Koprčani so povedli prek Daliborja Radujka, po tem ko so rumeni igrali kljub temu, da je na tleh ležal eden izmed Ptujčanov. Športna pravica je Primorce doletela v 83. minuti, ko je za zasluženo točko zadel Ekpoki.

Olimpija ima veliko težav s sestavo ekipe, po domačem porazu z Rudarjem je v  Novi Gorici pustila še dve točki. Tekma se je končala z izidom 1:1. Po mariborskem skalpu pa je Nafta osvojila novo pomembno zmago. Od Celja je bila boljša z 2:1.

 

PrvaLiga, lestvica:
1. Koper 37
2. Maribor 32
3. Rudar 32 (+1)
4. Olimpija 31 (+1)
5. Nafta 31 (+1)
6. Celje 29
7. Domžale 26 (+1)
8. Interblock 25
9. HiT Gorica 24 (+1)
10. Drava 18 (+1)
Slovenska liga, 20. kolo:

Nafta Lendava : CM Celje 2:1
Čeh (33), Ošlaj (83); Dvorančič (7)

Interblock : Domžale 2:1
Paez (4, 21); Drevenšek (23)

HiT Gorica : Olimpija Ljubljana 1:1
Balažic (34); Silva (60)

Labod Drava : Luka Koper 1:1 (0:0)
Ekpoki (83); Radujko (70)

Rudar : Maribor 0:2 (0:0)
Plut (60), Jelić (90)
RK: Jeseničnik (71), Tolimir (80/oba Rudar)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.