Šport > Nogomet
10 ogledov

Vijolice v sedmih minutah pokopale Velenje

Etien Velikonja Nik Rovan
Maribor je na prvi polfinalni tekmi pokala Hervis v gosteh s 4:2 ugnal Velenje in se praktično že uvrstil v finale. Knape je pokopalo sedm črnih minut, ko so prejeli kar tri zadetke. Drugoligaš Šenčur je bil nadrugi tekmi vse do 86. minute na dobri poti do velike zmage proti Celju, a nato so grofi le uspeli zatresti mrežo in postaviti končni izid 1:1.

Nogometaši Maribora po uspehih v prvenstvu zanesljivo korakajo tudi proti finalu pokala. Že v prvi tekmi polfinala so si v Velenju priigrali veliko prednost, ki jo bodo Velenjčani v Ljudskem vrtu težko izničili. A tekma bi se lahko končala drugače, če bi Velenjčani izkoristili svoje priložnosti v prvem polčasu in če ne bi v nadaljevanju imeli luknjičasto obrambo na čelu z vratarjem Bobanom Savićem, ki je najbolj zaslužen, da se je tehtnica obrnila na stran prvakov. Vratar je bil glavni krivec za drugi gol vijoličastih, ravno tako pa bi lahko bolje posredoval tudi pri tretjem.

Velenjčanom se bo kolcalo po zamujenih priložnostih v prvem delu. Z lepim golom z glavo Leona Crnčiča so izničili vodstvo tekmecev, ki so povedli z zadetkom Etiena Velikonje. Nato pa so si do konca prvega dela priigrali tri stoodstotne priložnosti. Denis Klinar dvakrat in Črnčič sta se znašla sama pred vratarjem, toda Marko Pridigar je bil v njihovih medsebojnih dvobojih vselej zmagovalec.

Tudi na začetku drugega dela še ni nič kazalo, da bodo Mariborčani prišli do velike prednosti. Prvo priložnost so spet zamudili domači, toda Damjan Trifković v kazenskem prostoru ni znal umiriti žoge, tako da je Pridigar spet uspešno posredoval. Če so imeli gosti razpoloženega vratarja, pa to ne velja za domače. Vratar Savić je glavni krivec za novo vodstvo gostov, saj se mu je po strelu Aleša Mejača od daleč žoga izmuznila v gol.

Po golu so Mariborčani povsem zagospodarili na igrišču. Agim Ibraimi je v 60. minuti zapravil priložnost, bolj uspešen je bil le minuto pozneje Velikonja. Z nepopustljivostjo je izkoristil neodločnost Luke Žinka in vratarja Saviča in med nogami slednjega poslal žogo v mrežo. A izid 1:3 je zdržal le nekaj minut, saj je v 65. minuti s strelom z 20 metrov četrti mariborski gol dosegel Ibraimi. Makedonski reprezentant je s pomočjo domačih v nadaljevanju zadel tudi okvir vrat.

Mariborčani so v nekaj minutah naredili tisto, po kar so v Šaleško dolino prišli, do konca tekme so prestavili v nižjo prestavo, kar so domači izkoristili. Luka Majcen je po dolgi podaji lepo umiril žogo, streljal, žoga se je dotaknila Aleksandra Rajčeviča in ravno dovolj spremenila smer, da je bil Pridigar brez moči.

Šenčur blizu zmage proti Celju

Drugoligaš iz Šenčurja, najprijetnejše presenečenje letošnjega pokalnega tekmovanja, je bil trdno odločen, da po Nafti in Luki Kopru preseneti še tretjega prvoligaša. Bil je na dobri poti, da si pred povratno tekmo zagotovi prednost, vodil z 1:0, toda vodstva ni zadržal, saj so Celjani izenačili nekaj minut pred koncem tekme.

V uvodnih minutah sta obe moštvi igrali previdno in poskušali najti slabo točko obrambe. Kljub vsemu, pa so si prvo pravo priložnost pripravili domači nogometaši, a je visoka podana žoga z desne strani preskočila domačega napadalca. Tudi gosti so imeli svojo priložnost, a se je izkazala domača obramba. Najlepša pa je bila priložnost za domače v 19. minuti, ko so imeli prosti strel. Natančno je meril Albin Kotnik, a je žogo, ki je letala proti levemu zgornjemu kotu, s skrajnimi napori v kot odbil gostujoči vratar Matej Kotnik. V 32. minuti še ena lepa akcija domačih, toda žogo ni najbolje zadel Rok Brezarič. V zadnji minuti prvega dela so imeli lepo priložnost tudi gosti, a je bila domača obramba na mestu in na odmor se je šlo z začetnim rezultatom 0:0.

Takoj na začetku drugega dela je prišlo do zadetka. Darko Babič je prišel do žoge na desni strani, hitro krenil v protinapad, ki ga je s strelom z roba kazenskega prostora in pomočjo odboja od gostujočega branilca uspešno zaključil Luka Pavlin. Po zadetku se je igra razživela in priložnosti so se vrstile na eni in drugi strani. Gostje so močno pritisnili ter ogrožali domači gol. Le čakalo se je, kdaj bodo izenačili. To jim je uspelo v 86. minuti, po mnenju domačih neupravičeno. Nogometaš CM Celja Sebastjan Gobec se je namreč vrnil v igrišče brez sodnikovega dovoljenja, do žoge se je dokopal Benjamin Verbič, ki je z močnim strelom premagal domačega vratarja.

Pokal Hervis, polfinale, prvi tekmi:

Garmin Šenčur : Celje 1:1 (0:0)
Pavlin (47); Verbič (86)

Rudar Velenje : Maribor 2:4 (1:1)
Črnčič (22), Majcen (81); Velikonja (17, 61), Mejač (58), Ibraimi (65)

Povratni tekmi bosta na sporedu 18. aprila, finale pa 23. maja v Stožicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.