Šport > Nogomet
25 ogledov

Vijolični Maribor: naj športniki Tavares in ekipa

Tavares Mendy Fazio Maribor Sevilla Ljudski vrt Evropska liga Nino Verdnik
Veliki uspehi nogometašev Maribora so pričakovano zaznamovali letošnjo podelitev nagrad najboljšim športnikom štajerske prestolnice.

Nabor novinarjev, ki pišejo o športu v Mariboru, članov tiskanih medijev, radia in televizije, je izbral najboljše športnike minulega leta. Športnik Maribora 2013 je med posamezniki postal nogometaš NK Maribor Marcos Tavares, športnica leta teniška igralka Tadeja Majerič, ekipi leta pa NK Maribor in OK Nova KBM Branik.

Vrhunski dosežki Nogometnega kluba Maribor, ki si je v tej sezoni Evropske lige kot prvi slovenski klub v zgodovini priigral drugi del tega evropskega tekmovanja, so prepričali novinarje celo do te mere, da so tudi naslov najboljšega posameznika minulega leta prisodili nogometašu – kapetanu ekipe, Brazilcu s slovenskim državljanstvom Tavaresu. Drugo mesto med posamezniki je osvojil smučar prostega sloga Filip Flisar, tretji je bil tekvondoist Ivan Trajkovič.

Majeričeva pred Rajherjevo in Štuhčevo

Med posameznicami je bila v minulem letu najprepričljivejša teniška igralka Majeričeva, drugo mesto si je priborila tekvondoistka Nuša Rajher, tretje mesto pa je pripadlo alpski smučarki Ilki Štuhec. Poleg najboljše moške ekipe (NK Maribor) in ženske ekipe (OK Nova KBM Branik) so izbrali najboljšo ekipo v individualnih športih – to so kegljači Konstruktorja. Naslov trenerja leta je po pričakovanjih osvojil strateg NK Maribor Ante Šimundža.

Naslov perspektivne športnice in športnika sta si prislužila Tjaša Stanko in Žiga Zarič, naj športnik invalid je teniški igralec Marino Kegl, naj športnica pa Cvetka Bratkovič (ribolov). Med šolskimi športnimi društvi so zmagali predstavniki OŠ Tabor I pred OŠ Ludvika Pliberška in borcev za severno mejo.

Prejemnike Cizljevih plaket je potrdila komisija za priznanja Športne zveze Maribor (ŠZM), perspektivna športnika je izbral strokovni svet ŠZM, športnike invalide je izbrala komisija za izbor športnikov invalidov pri Svetu invalidov Mestne občine Maribor, spisek prejemnikov priznanj za športne uspehe v letu 2013 pa je potrdil strokovni svet ŠZM.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.