Šport > Nogomet
20 ogledov

Vilanova bo vodil Barco naslednji dve sezoni

Vilanova Guardiola dobrodelna prijateljska tekma Barcelona Reuters
FC Barcelona je na socialnem omrežju Twitter sporočila, da bo Tito Vilanova novo dveletno pogodbo podpisal v petek.

Tito Vilanova bo v petek, 15. junija, uradno postal trener najuspešnejšega kluba zadnjih let, katalonske Barcelone. Vodstvo kluba je novico sporočilo prek Twitterja. Da bo Vilanova vodil Barco v novi sezoni, se je vedelo že dalj časa, sedaj bo tudi uradno postal naslednik Pepa Guardiole.

Tito bo za Blaugrano podpisal za dve sezoni. Vilanova predstavlja kontinuiteto glede koncepta nogometne igre, ki je Barco pripeljal na vrh Evrope, saj je bil v preteklih letih najtesnejši sodelavec slovitega Pepa.

Zdaj po okrepitve

Z uradnim imenovanjem Vilanove za prvega trenerja bodo Katalonci začeli sestavljati ekipo za novo sezono. Športni časnik El Mundo Deportivo, ki podrobno sledi dogajanju v klubu, je zapisal, da novega stratega čaka zahtevno delo, saj ima kar nekaj odvečnih igralcev.

Petnajst nogometašev naj bi zagotovo imelo zagotovljeno mesto. To so Víctor Valdés, José Manuel Pinto, Gerard Piqué, Cesc Fabregas, Carles Puyol, Xavi Hernández, David Villa, Andrés Iniesta, Alexis Sánchez, Lionel Messi, Thiago Alcantara, Javier Mascherano, Sergio Busquets, Pedro Rodríguez in Isaac Cuenca.

Ob tem si Barcelona želi v prvi ekipi obdržati tudi Cristiana Tella, že med sezono pa je športni direktor Andoni Zubizarreta dejal, da bodo v prvo zasedbo iz druge ekipe napredovali štirje igralci (Martin Montoya, Marc Bartra, Marc Muniesa in Jonathan dos Santos). Tako smo že pri 20 igralcih, je zapisal El mundo deportivo.

Pet igralcev je na seznamu za posojo ali prodajo. Najbolj delikaten je položaj Daniela Alvesa, za katerega Paris Saint-Germain ponuja tolikšno vsoto, da jo bo Barcelona težko zavrnila. Preostali, ki naj bi zapustili Camp Nou, so: Adriano, Seydou Keita, Ibrahim Afellay in Andreu Fontas.

Ob omenjenih 25 nogometaših ima Barcelona v načrtu nakup še dveh ali treh okrepitev, kar bi število članov prve ekipe privedlo krepko preko številke, ki jo sploh dovoljujejo registracijska pravila. Pri EMD menijo, da bo Vilanova ostal pri 22 ali 23 igralcih.

Dvainštiridesetletni Vilanova, ki bo prvič zasedel mesto glavnega trenerja - v preteklih letih je bil pomočnik Guardiole, bo stopil v "velike čevlje". Njegov predhodnik je v štirih letih na klopi Barcelone dvignil 14 pokalov - po dvakrat je osvojil Ligo prvakov, evropski superpokal, svetovno klubsko prvenstvo in španski pokal, po trikrat pa špansko prvenstvo in španski superpokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.