Šport > Nogomet
14 ogledov

Villa brez Eura: "Poskušal sem do konca"

Villa Anglija Španija prijateljska tekma Wembley EPA
Napadalec Barcelone David Villa je sporočil španskemu selektorju Vicenteju del Bosqueju, da po zlomu noge še ni dovolj dobro pripravljen za sodelovanje na Euru 2012, kjer bo furija branila naslov evropskega prvaka, je sporočila španska nogometna zveza (RFEF). Ville tako zagotovo ne bo na seznamu 23 nogometašev, ki ga bo 27. maja objavil selektor Del Bosque.

"Davidu Villi gotovo ne bo uspelo priti na seznam 23 nogometašev za Euro 2012, ki ga bo Vicente del Bosque objavil naslednjo nedeljo, 27. maja," so pozno zvečer sporočili s španske nogometne zveze (RFEF).

"Villa je govoril s selektorjem po prihodu ekipe v avstrijski Schruns. Potem, ko zadnji treninigi niso dali želenih rezultatov, je Villa povedal Del Bosqueju, da njegova fizična pripravljenost 'ni dovolj dobra', oziroma takšna, kakršno bi si želel pred tekmovanjem, kot je evropsko prvenstvo," so še dodali.

David Villa, ki je tudi najboljši strelec španske reprezentance vseh časov, še naprej okreva po zlomu noge na decembrskem svetovnem klubskem prvenstvu, od takrat pa kljub optimističnim napovedim še ni zaigral na uradni tekmi. Kljub širokemu izboru vrhunskih napadalcev je odsotnost Ville slaba novica za Španijo in selektorja Vicenteja del Bosqueja.

"Poskušal sem do konca, ampak za Euro ne morem biti stoodstotno pripravljen. Danes (v torek, op. a.) sem poklical selektorja in mu to povedal. To se mi je zdelo najbolj pošteno,“ je prek Twitterja že sporočil napadalec Barcelone. Villa se je navijačem še zahvalil za sporočila podpore in zagotovil, da bo delal za to, da se bo čim prej vrnil na igrišče "za Barço in reprezentanco“.

"RFEF in strokovni štab reprezentance mu želita popolno okrevanje in upata, da se bo kmalu vrnil v državno ekipo. Javno se želimo zahvaliti za trud, ki ga je pokazal David, da bi bil pripravljen na tekmovanje," so še zapisali pri španski zvezi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.