Šport > Nogomet
13 ogledov

Villa: "Lahko igram skupaj z Ibro!"

Josep Pep Guardiola trener
1/18
Žurnal24 main
Novi napadalec Barcelone David Villa je na torkovi novinarski konferenci zatrdil, da lahko igra skupaj z Zlatanom Ibrahimovićem. "Sva kompatibilna," pravi o možnosti igranja s švedskim napadalcem.

Po mlačni prvi sezoni pri Barceloni in prihodu Davida Ville so švedskemu napadalcu Zlatanu Ibrahimoviću mediji že iskali nov klub. Interes naj bi za "Ibro" sicer še vedno obstajal, o njegovi prihodnosti pa se do zdaj ni izjasnil niti trener Josep Guardiola, a dejstvo je, da se je bosanski Šved na pripravljalnih tekmah več kot izkazal. Tako zdaj obstaja realna možnost njegovega obstanka v prestolnici Katalonije, kjer bi na Camp Nouu nato gledali "sanjsko" napadalno trojico Lionel Messi-Villa-Ibrahimović, v kateri bi Villa igral na krilu. POGLEJTE SI GALERIJO BARCELONINEGA TRENINGA

S trudom in delom lahko vsakdo igra z vsakim. Še bolj pa to velja v najinem primeru − Ibrahimović je velik igralec.
David Villa

"V svetu nogometa ni nihče nekompatibilen," je na današnji novinarski konferenci zatrjeval Villa o tem, kako bi se znašel v tandemu z Ibrahimovićem. Za prvim strelcem španske reprezentance je seveda izjemno svetovno prvenstvo, po katerem so pričakovanja o njegovi strelski formi pri Blaugrani še zrasla. "S trudom in delom lahko vsakdo igra z vsakim. Še bolj pa to velja v najinem primeru − Ibrahimović je velik igralec!"

Po prvem daljšem treningu, ki ga je opravil skupaj z novimi soigralci, je izrazil veliko zadovoljstvo in dodal, da ima Barça vse možnosti, da konec tedna spreobrne rezultat superpokala (1:3) in na koncu z dovolj veliko razliko premaga Sevillo na Camp Nouu: "To je Barça, ki se ji je že milijonkrat uspelo vrniti po takšnih zaostankih," je dejal Villa, ki (še) ne ve, če bo zaigral že na tej tekmi. "Vem le, da na treningih od sebe dajem svoj maksimum. Odvisno je od tega, v kakšnem stanju bodo drugi reprezentanti," je povedal.

Bojazni, da je trenutna ekipa Kataloncev številčno prešibka, je zavrnil po hitrem postopku: "V klubu imajo veliko zaupanje v mladinsko šolo. Imate na primer nogometaše, ki so bili nekoč v enakem položaju kot oni (prišli iz mladinske šole v prvo ekipo, op. p.), danes pa so svetovne zvezde, ki nimajo cene. Gotovo bo vsem tem fantom uspelo enako, če jim bomo seveda zaupali." Osebnega strelskega cilja si pred novo sezono ni želel postaviti, ker "tega nikoli ni počel", kar se je vedno izkazalo za dobro. "Moral pa bom zabijati," je še pribil Villa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.