Šport > Nogomet
8 ogledov

Villa pel kot Frank Sinatra

David Villa (desno) je skupaj s Joséjem Manuelom Pintom odpel "My Way" Franka Si
1/17
Žurnal24 main
Nogometaši Barcelone so v petek zvečer proslavili naslov španskih prvakov. Po slavju na ulicah so se igralci pripeljali na Camp Nou, kjer se je zabava nadaljevala. David Villa je celo zapel pesem Franka Sinatre!
Messi govoril malo: "Vidimo se 29. maja!"
Argentinec Lionel Messi nikoli ni bil velik govorec. Na slavju pred tremi leti se ga je celo tako napil, da so mu soigralci skrivali mikrofon, tokrat pa ni povedal veliko: "To, kar sem želel povedati, bom storil 29. maja, saj se bomo vrnili sem (po finalu Lige prvakov, op. p.)," je dejal prvi strelec Barcelone.

Približno pol milijona prebivalcev Barcelone je v petek popoldne pozdravilo junake lokalnega nogometnega kluba, s katerimi so proslavili tretji zaporedni naslov prvaka in 21. skupnega. Po skupnem kosilu na obrobju katalonske prestolnice so se nogometaši vkrcali na slavnostni avtobus, od koder so pozdravljali navdušeno množico, vse pa se je seveda zaključilo na Camp Nouu.

Galerija: slavje Barcelone na ulicah in stadionu Camp Nou
•  Video: Villa zapel kot Frank Sinatra

Pred zbranimi navijači je mikrofon prvi prijel kapetan Carles Puyol, še prej pa je skupaj s soigralci v zrak nekajkrat vrgel trenerja Josepa Guardiolo: "Še naprej si izmišljajo stvari, toda mi delamo tisto, kar znamo najbolje: igramo nogomet!" je povedal Puyol. Guardiola se je v svojem slogu izogibal pozornosti kamere, v mikrofon pa povedal le nekaj skopih besed: "Ste neponovljivi," je v katalonščini povedal svojim igralcem in se spomnil tudi na rušilni potres v Lorci.

Največji aplavz je požel drugi vratar José Manuel Pinto. Vodja slačilnice se je obregnil ob Joséja Mourinha s precej očitnim sporočilom: "Če se še kdo sprašuje zakaj smo najboljši ... Veste zakaj zmagujemo? Zato kar smo najboljši!" je zaklical Andaluzijec, ki so se mu v petju nemudoma pridružili vsi soigralci. Veliko igralcev je govorilo v katalonščini (Eric Abidal, Andrés Iniesta, Pedro Rodríguez, Jeffren Suárez, Daniel Alves ...), medtem ko je David Villa skupaj s Pintom odpel špansko verzijo pesmi My Way Franka Sinatre. Abidala so soigralci (spet) metali v zrak, Xavi Hernández pa je še pred koncem pristavil: "Nehajte razmišljati o drugih. To je najboljša ekipa na svetu!"

Pinto Mourinhu: "Zakaj zmagujemo? Ker smo najboljši!"

Nekaj govorov nogometašev Barcelone na Camp Nouu (vir: YouTube):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.