Šport > Nogomet
11 ogledov

Villa: V drugem klubu bi že igral

Villa Barcelona Sant Joan Despi novinarska mikrofon EPA
Španski napadalec David Villa nadaljuje z mučno počasnim povratkom v igralsko formo. Po zadetku na prvi tekmi za Barcelono se je njegova minutaža na zelenici močno zmanjšala, presedel pa je tudi zadnjo reprezentančno tekmo Španije.

"Počutim se zelo dobro. Bolje sem in močno si želim odigrati izvrstno sezono, želim pa se počutiti uporabnega, srečnega in zdravega," je na sredini novinarski konferenci v Barceloni zbranim novinarjem razlagal David Villa. Najboljši strelec v zgodovini španske reprezentance je po decembrskem zlomu noge okreval mnogo dlje od pričakovanj in izpustil tudi šampionski Euro 2012, trener Barcelone Tito Vilanova pa ga tudi ozdravelega (še) ne daje v prvo postavo.

"Nisem še v igralskem pogonu. Prihajam nazaj po skoraj devetih mesecih brez tekmovanja. V katerikoli drugi ekipi bi že igral, čeprav sem na srečo pri Barçi, kjer je tekmovalnost za igralne položaje zelo močna in moraš čakati na svoj trenutek," je priznal Asturijec. Barcelono čez vikend čaka gostovanje pri Getafeju, ki je pred kratkim na svojem stadionu ugnal tudi slovite sosede Real Madrid (2:1), lani pa premagal še Barcelono (1:0).

Iniesta poškodovan, Cesc srečen

Z reprezentančnega gostovanja v Gruziji se je vezist Barçe Andrés Iniesta vrnil poškodovan in soigralcem po zadnjih informacijah ne bo mogel pomagati okrog štirinajst dni. To odpira pot v moštvo povratniku Thiagu Alcântari in (menda) nezadovoljnemu Cescu Fàbregasu, ki pa je v najnovejšem intervjuju za Mundo Deportivo zavrnil tovrstna namigovanja.

"V Barcelono sem prišel zato, da bi užival, ne pa, da bi jokal," je dejal nekdanji član londonskega Arsenala. "Prišel sem delat in se učit od najboljših. Imamo prekleto dobro generacijo in moramo jo kar najbolje izkoristiti in ostati skupaj. V tem trenutku sem zelo dobro in želim iti naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.