Šport > Nogomet
21 ogledov

Villa že doma: "Do Eura je še daleč!"

Villa Puyol Fabregas Pique Fontas bolnišnica obisk okrevanje operacija zlom noge EPA
Napadalec Barcelone David Villa bo božične praznike preživel doma, potem ko je v soboto zapustil bolnišnico, kjer je prestal operacijo zlomljene noge. Španski reprezentant je na berglah nasmejano kramljal z novinarji.

David Villa počasi začenja mučno okrevanje po najhujši poškodbi kariere. Napadalec Barcelone in španske reprezentance, ki si je na tekmi polfinala svetovnega klubskega prvenstva nesrečno zlomil nogo, bo praktično do konca sezone lovil vlak za nastop na Euru 2012. Nekaj nasmeha na ustnice izvrstnega strelca je po uspešni operaciji v soboto vrnila tudi zelena luč zdravnikov, ki so mu na božični večer dovolili oditi domov, kjer bo Villa preživel božične in novoletne praznike, kasneje pa začel s terapijami in treningi za povratek v formo.

Pred mikrofoni je dejal, da si zelo želi povratka na igrišče in "tekanja po zelenici", na vprašanje, če bo pripravljen za nastop na Euru pa je odgovoril: "To ni moj edini jasen cilj, do takrat je ostalo še veliko mesecev. Misliti na to tako zgodaj ni moj namen, šel bom korak za korakom. Jaz upam, da se vrnem čimprej, za Ligo prvakov, Euro, ali karkoli pač že. Na igrišču želim biti čimprej, takoj, ko mi bo noga dovolila. Zdravniki so mi pomagali pri okrevanju in zdaj je že veliko bolje."

Asturijec je odhajal z nasmeškom na obrazu, na berglah pa veselo kramljal s sedmo silo. Po operaciji je Villa sicer optimistično napovedal, da želi biti trenerju Josepu Guardioli na voljo že za zaključek klubske sezone, kjer bi v najboljšem primeru ujel tudi (morebitno) finale Lige prvakov v Münchnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.