Šport > Nogomet
19 ogledov

Villa že na zdravniškem, navijači še v šoku

David Villa Atletico Madrid zdravniški pregled prestop
1/4
Reševalni pas/Twitter
Španski napadalec David Villa je pred uradnim prestopom v Atlético Madrid nekaj pred 9. uro prispel na zdravniški pregled v prestolnico. Navijači Barçe besni.

David Villa bo, če bo vse po sreči, 16. julija postal novi nogometaš Atlética Madrida, potem ko ga bo madridski klub po prestopu iz Barcelone predstavil navijačem na uradni predstavitvi. "El Guaje" je ob enih zjutraj prispel v prestolnico in nekaj pred 9. uro v kliniki FREMAP de Majadahonda začel zdravniški pregled.

Po dodatnih pregledih v reprezentančni bazi Las Rozas za njegov prestop k Los Colchoneros tudi uradno ne bo več ovir. Atlético je v ponedeljek sklenil presenetljivo nizek dogovor z Barcelono, ki bo najboljšega strelca v zgodovini španske reprezentance prodala za 2,1 milijona evrov, dva dodatna pa bo dobila, če bo Villa na Calderónu ostal še eno leto. 

Upravo pozivajo k odstopu

Navijači Barcelone so na spletnih forumih in v komentarjih prispevkov na španskih spletnih straneh izrazili svoje nezadovoljstvo nad prestopom, nekateri k odstopu pozivajo "nesposobno" upravo na čelu s predsednikom Sandrom Rosellom.

Barça bo za enega od najbolj zaželenih napadalcev na tržišču v najboljšem primeru dobila zgolj 5,1 milijona evrov − dodaten milijon bo namreč na njihov naslov romal, če bo nekdanji član Sportinga Gijóna, Zaragoze in Valencie izpolnil svojo triletno pogodbo, 50 odstotkov pa od njegove morebitne prodaje.

Njegova vrednost nekoč 40 milijonov

Čeprav je bil odhod Ville po domnevnem sporu z Lionelom Messijem in rekordno majhni minutaži v lanski sezoni praktično gotova stvar, ni nihče pričakoval, da bodo vodilni pri Blaugrani za tako nizko vsoto iz rok spustili napadalca, za katerega so Valencii pred tremi sezonami odšteli kar 40 milijonov evrov.

Villa Atletico Madrid prestop Barcelona zdravniški pregled | Avtor: Facebook Facebook
Glede na to, da Barcelona krčevito zbira dodatne evre v lovu za brazilskima branilcema Thiagom Silvo in Davidom Luizom, je Villin "skonto" odhod še bolj neverjeten. Njegov morebiten odhod bi po prvotnih ocenah španskih medijev moral Barceloni namreč prinesti nekje med 12 in 14 milijoni evrov, a so se na koncu odločili za veliko nižjo ponudbo madridskega kluba.

Dražji tudi Van Wolfswinkel

Morda je bila to celo nekakšna zahvala Barcelone enemu od največjih profesionalcev v moštvu, da se je namesto veliko višje ponudbe Tottenhama odločila, da sprejme ponudbo kluba, v katerega si je Villa najbolj želel, toda za to "moralno" potezo bo klub izgubil veliko denarja.

Če samo primerjamo z nekaj zadnjimi prestopi, je poteza Kataloncev še toliko bolj neverjetna − Monaco je za prestop Jamesa Rodrigueza plačal Monacu 45 milijonov evrov, Fiorentina za Maria Gómeza 20, celo Ricky van Wolfswinkel pa je Norwich City okrepil za deset milijonov.

Beli balet posloval veliko bolje

Real Madrid noče spustiti Gonzala Higuaína niti za 27 milijonov evrov, medtem ko je beli balet za več denarja kot Barcelona enega od svojih najboljših strelcev prodal celo Estebana Granera (8 milijonov evrov) in Joseluja (6 milijonov evrov)

Za veliko navijačev je to nov dokaz, da je trenutno vodstvo kluba nespretno pri pogajanjih, potem ko je za nekaj "slabega piarja" poskrbel že zastonjski odhod branilca Érica Abidala. Če klub sodeč po napovedih zapusti še Thiago Alcântara, spet se govori o smešno nizki odškodnini 16 milijonov evrov, bo to še en udarec predsedniku Rosellu in sodelavcem, ki so leta 2010 prevzeli klub.

Idealna menjava za Falcaa

Villa je kljub hudi poškodbi, ko si je na decembrskem klubskem svetovnem prvenstvu leta 2011 zlomil nogo, za Barcelono zabil 48 golov in podelil 17 podaj na 116 tekmah. Osvojil je osem pokalov, tudi Ligo prvakov v sezoni 2010/11, ko je zabil zadnji gol na tekmi z Manchestrom Unitedom na Wembleyju (3:1).

Katalonski mediji si potezo kluba razlagajo tudi z odločitvijo trenerja Tita Vilanove, da bo v novi sezoni pač bolj zaupal neprepričljivemu čilskemu napadalcu Alexisu Sánchezu in mlademu upu Cristianu Tellu. Atlético pa je po odhodu prvega strelca Radamela Falcaa k Monacu za 45 milijonov evrov dobil izjemno zamenjavo za skoraj desetkrat manj denarja. Dober biznis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.