Šport > Nogomet
8 ogledov

Villas-Boas dobil odpoved, začasno na klopi Sherwood

(Tottenham - Liverpool) Andre Villas Boas Reuters
Tottenham je po visokem ligaškem porazu z Liverpoolom (0:5) v ponedeljek odpustil portugalskega trenerja Andréja Villasa-Boasa, čigar mesto bo prevzel Tim Sherwood.

Sherwood, sicer nekdanji nogometaš tega londonskega kluba, bo klub vodil začasno, ni pa natančno jasno koliko do kdaj. Njegova pomočnika bosta Chris Ramsey in Les Ferdinand.

Novico od odpustitvi trenerja so pri moštvu Tottenham Hotspur prenesli prek uradne spletne strani kluba (www.tottenhamhotspur.com). André Villas-Boas je vajeti v severnem Londonu prevzel lani, v težavah pa se je znašel že po prvem visokem porazu v Premier League, ko so Spursi prejšnji mesec izgubili pri Manchestru Cityju (0:6).

Tottenham je bil med največjimi zapravljivci v letošnjem poletnem prestopnem roku, ko je v najdražjem prestopu vseh časov tudi prodal svojega najboljšega člana Garetha Bala, kljub vložkom pa je po novem škandaloznem porazu proti Liverpoolu (0:5) že močno zaostal za vodilnim Arsenalom in njegovimi najbližjimi zasledovalci.

Ni bilo odvisno od njega

Tottenham je sporočil, da je sodelovanje s trenerjem prekinil "sporazumno", nekdanji trener Porta pa je vseeno podrl svoj angleški rekord in po osmih mesecih pri Chelseaju tokrat na položaju ostal 17 mesecev. 

Spursi so se pred sezono za skupno več kot sto milijonov evrov okrepili z Robertom Soldadom, Erikom Lamelo, Christianom Eriksenom in Paulinhom. Kljub številnim okrepitvam je bilo v zadnjih tekmah jasno, da Villas-Boas s številnimi novimi obrazi ni našel skupnega jezika, moštvo je imelo težave predvsem z doseganjem golov (15 na 16 ligaških tekmah), nezadovoljstvo med navijači pa se je povečalo tudi po kritikah na njihov račun, ki jih je povsem po nepotrebnem izrekel trener.

Villas-Boas, ki ekipo na sedmem mestu v prvenstvu zapušča po dobrih predstavah v Evropski ligi in ligaškem pokalu, je peta trenerska žrtev v letošnji sezoni Premier League. Po nedeljskem porazu z Liverpoolom je sicer dejal, da s strokovnim štabom trdo dela, da bi povezal moštvo. Dejal je še, da ne namerava odstopiti in da odločitev o prihodnosti ni odvisna od njega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.