Šport > Nogomet
9 ogledov

Villas-Boas na obisku pri Guardioli

andre villas boas raul trening doha bayern munchen Reuters
Nedavno odstavljeni trener Tottenhama André Villas-Boas si je v katarski prestolnici ogledal trening Bayern Münchna. Nekdanji pomočnik Joséja Mourinha pa ni bil edini gost bavarskega kluba.

André Villas-Boas se po domnevno sporazumnem razhodu s Tottenhamom še vedno ni opredelil o svojih načrtih za prihodnost, angleški mediji pa poročajo, da naj bi Portugalca zanimalo sodelovanje s Pepom Guardiolo.

Villas-Boas se mudi v Dohi, kjer se Bayern München pripravlja na nadaljevanje sezone, obisk v glavnem mestu Katarja pa je izkoristil za pogovor s trenerjem nemškega prvoligaša, ki z aktualnimi zmagovalci Lige prvakov trenutno prepričljivo zaseda prvo mesto domačega prvenstva.

Spoznal nogometaše Bayerna

Guardiola in Villas-Boas naj bi se pogovarjala o taktičnih zamislih in nevarnostih, ki prežijo na moderne nogometne trenerje. Portugalec se je po koncu treninga družil še s Franckom Ribéryjem, Thiagom Alcantaro, Dantejem in Claudiom Pizarrom.

''Prišel sem si ogledat trening nemških ekip, Schalkeja in Bayerna, in izkoristil priložnost, da jih nekoliko bolje spoznam,'' je povedal Villas-Boas. Na vprašanje, ali se z opazovanjem drugih trenerjev vedno nauči kaj novega, pa je 36-letnik odvrnil: ''Vedno je pomembno, da si najboljše ogledaš v akciji. Guardiola je človek, ki je spremenil nogomet in v veliko čast mi je, da sem ga lahko gledal pri delu.''

Ronaldo pred Messijem in Ribéryjem

Villas-Boas se ni mogel izogniti vprašanju o zlati žogi, ki jo bo Fifa podelila 13. januarja v Zürichu. ''Cristiano je v zadnjem času odigral več tekem od Messija, zato bo verjetno dobil zlato žogo. To ne bo spremenilo prepričanja, da je Messi verjetno najboljši nogometaš vseh časov, a če upoštevamo predstave v zadnjem letu, bi rekel Ronaldo,'' je povedal Villas-Boas. Kaj pa Ribéry? ''Seveda,'' je z nasmeškom na obrazu odvrnil Portugalec, ki mu je postalo kar malo nerodno, da je pozabil na prvega zvezdnika Bayerna. ''Franckovi dosežki so primerljivi z Ronaldovimi, vendar bi izbral slednjega,'' je sklenil Villas-Boas.

Poklepetal z Raúlom

Trening nemških prvoligašev pa si je ogledal tudi bivši nogometaš Schalkeja Raúl, ki je od leta 2012 član katarskega Al Sadda. Nekdanji zvezdnik madridskega Reala je po treningu sproščeno klepetal z Villas-Boasom in mu morda ponudil kakšen nasvet, ki bo Portugalcu pomagal zapluti nazaj v trenerske vode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.