Šport > Nogomet
10 ogledov

Villas-Boas že zavihal rokave

Villas Boas, Chelsea, trener
1/7
EPA
V Chelseaju se je začelo dogajati. Novi trener, 33-letni Portugalec Andre Villas-Boas ali "novi Mourinho", je zbral ekipo sodelavcev.

Novi trener Chelseaja Andre Villas-Boas je na predstavitveni tiskovni konferenci poudaril, da pri njem ne bo šlo za kult osebnosti, kot pri Joseju Mourinhu, ampak bolj za čim boljše delovanje skupine. Želi si povečati motivacijo na vseh ravneh tako pri igralcih kot pri osebju, ki obkroža ekipo. "Najpomembnejše je, da se igralci počutijo pomembne. ker so pomembni, saj so vrhunski nogometaši. Morajo sprejemati najboljše odločitve," je svoj psiholiški princip dela nakazal 33-letnik.

"Vsaka lovorika je izziv"

"Moj cilj je zmagati. Čimprej. In si pripraviti osnovo ekipe za prihodnost. Mislim, da pri drugih vrhunskih klubih ni nič drugače. Izzivi se vrstijo vsak dan. Tako je tudi v Chelseaju. Vemo, kakšne so ambicije. Izzivi za trenerje, ki so na mojem mestu sedeli v zadnjih sedmih letih, so bile lovorike. To mi je povedal tudi lastnik. Vsaka lovorika je izziv,“ je na tiskovni konferenci dejal Portugalec in dodal, da je več kot zadovoljen z zdajšnjo igralsko zasedbo ter da bo moral klub v tem pogledu sprejemati zelo modre odločitve, kar pa ne pomeni, da nakupi odpadejo.

Di Matteo se je vrnil

Novi trener je že zavihal rokave. K sodelovanju je kot svojega pomočnika povabil nekdanjega igralca modrih, Italijana Roberta Di Mattea, ki je za Chelsea nastopal med letoma 1996 in 2002. Di Matteo je v klubskih analih zapisan kot strelec rekordno hitrega gola v finalu pokala FA leta 1997, Middlesbroughu ga je zabil le po 42 sekundah. Po igralski karieri je bil trener ekipe Milton Keynes Dons in tudi Korenovega West Bromwich Albiona.

Villasu-Boasu bo pomagal tudi Jose Mario Rocha, strokovnjak za telesno pripravo, ki je s 33-letnim trenerjem že sodeloval v Portu in Academici. To pa še ni vse. Vlogo oglednika je prevzel Daniel Sousa, Steve Holland pa je napredoval v strokovni štab prvega moštva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.