Šport > Nogomet
22 ogledov

Villo v Madridu pozdravilo več ljudi kot Falcaa

David Villa Caminero Cerezo Atletico Madrid Barcelona Vicente Calderon stadion p
1/4
EPA
Španskega napadalca Davida Villo je v ponedeljek pozdravilo okrog 20.000 navijačev, ki so se za uradno predstavitev zbrali na stadionu Vicente Calderón.

"Hvala za to izkazovanje ljubezni. Zelo sem srečen vse od objave prestopa, ampak ne samo to − zelo sem srečen, da so odgovorni pri klubu prišli v stik z mojimi predstavniki in mi izkazali pozornost, ki sem jo potreboval. Ostala so mi še dobra leta, tega pa kot menjava nisem mogel pokazati," je po prestopu iz Barcelone dejal novi napadalec Atlético Madrida, Španec David Villa.

Prestop najboljšega strelca v zgodovini reprezentance je bil v medijih zelo odmeven, ne zaradi samega odhoda s Camp Noua, kar so mnogi pričakovali že pred letom dni, temveč zaradi nizke cene, za katero se je enega najboljših strelcev zadnjega desetletja odrekla Barcelona.

Igral bo, kjer ga bodo potrebovali

"Lahko se le zahvalim vsem, ljudem v klubu in vsem navijačem. Poskrbeli so, da sem občutil toplino velikih navijačev. Obljubljam, da bom dal vse od sebe na vsaki tekmi in treningu. Želim si največjih uspehov," je nadaljeval Villa.

"Na začetku, vsaj tako sva govorila s (trenerjem Diegom) Simeonejem, bom igral na položaju devetice, ampak že prej sem dejal, da prihajam igrat v ekipo, ki je že sestavljena, jaz pa sem ji na voljo, da igram na mestu, kjer me potrebuje."

Zlom spremenil vse

Villa je v Barceloni preživel tri zelo uspešne sezone, ekipa pa je takoj po njegovem prihodu v sezoni 2010/11, ko je nadomestil Zlatana Ibrahimovića, osvojila drugi evropski naslov pod vodstvom Josepa Guardiole, za katerega je v finalu na Wembleyju zadel tudi Asturijec. Po zlomu noge decembra 2011 je izpustil evropsko prvenstvo in bil večinoma rezervist.

Villa Pedro Barcelona Malaga Liga BBVA Španija prvenstvo | Avtor: EPA EPA
"Poškodba je bila ključna, ampak bil sem zelo vesel v Barceloni. V zadnji sezoni nisem igral toliko, kot bi si želel, ampak zaključil sem neko etapo. Zdaj sem navdušen. Delal bom za to, da bi osvojili ta prvi naslov," se je Villa obrnil proti svojemu tekmovalnemu debiju pri rdeče-belih, španskemu superpokalu, ki ga bo moral odigrati ravno proti nekdanji ekipi.

Atlético zanj najboljša ekipa na svetu

"Navdušen sem nad ekipo, ki je tukaj, ne le zaradi zadnjih dni, temveč tudi zaradi vsega, kar je pokazala v prejšnjih letih. Imamo zelo dobro ekipo za boj na vseh frontah. Zame je Atlético zdaj najboljša ekipa na svetu. Moja prva tekma proti Barçi bo precej čustvena," je še povedal Villa.

"Klubu sem dejal, da bom imel številko, ki bo prosta. Sedmica je številka Adriána (Lópeza) in tu ne bo debate. Četudi bi mi jo ponudil, bi jo zavrnil, ker sem rekel, da bom imel tisto številko, ki je ne bo nihče želel. Tako bi bilo edino pravično. Dolgo sem že v reprezentanci in jasno je, da bi mi bilo všeč oditi na mundial. Ampak želim si pomagati tej zmagovalni ekipi. Za to bom delal maksimalno."

Evforični Cerezo: "Eden najboljših vseh časov"

Še posebej evforičen je bil ob predstavitvi novega člana predsednik kluba Enrique Cerezo, ki je po mnenju mnogih našel idelano menjavo za Kolumbijca Radamela Falcaa. Slednji je ob koncu sezone za nekaj manj kot 50 milijonov evrov odšel k AS Monacu. Za prihod Ville bodo "Los Colchoneros" plačali desetkrat manj, na stadionu pa je novega člana pričakalo okrog 20.000 ljudi, nekaj tisoč več kot bivšega ljubljenca.

"Ni bilo lahko nadomestiti Falcaa, a nam je uspelo. Villa je navduševal v preteklosti. Zame je čast v klubu pozdraviti enega najboljših napadalcev vseh časov. Njegovih enajst naslovov se prenaša na zmage reprezentance," je dejal Cerezo.

"Je nesporna referenca te skupine. Naša ekipa je močno zrasla, ampak smo lačni in ambiciozni, da bi zrasli še bolj. Želimo si, da boš še naprej zabijal veliko golov v rdeče-belem. Lahko uživaš v brezpogojni toplini naših navijačev. To je nekaj, kar navduši vse, ki pridejo igrat sem. David, vsi navijači Atlética se ti zahvaljujemo, da si sprejel ponudbo. Dobrodošel, to je tvoja hiša. Pričakujem in želim, da bi pri Atlético de Madridu vedno uspeval."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.