Šport > Nogomet
45 ogledov

Viole napadle trenerja Olimpije

pokal slovenije Anže Petkovšek
Pred začetkom finala Pokala Slovenije naj bi prišlo do incidenta med člani navijaške skupine Maribora in trenerjem Olimpije Rodolfom Vanolijem.

Maribor je v finalu Pokala Slovenije na koprski Bonifki premagal Celje in osvojil deveto pokalno lovoriko v zgodovini kluba.

Vijoličasti so se tako vendarle dokopali do lovorike, čeprav je v uvodnem delu izvajanja najstrožjih kazni bolje kazalo Celjanom. Na koncu so prevladale izkušenje, odločilni gol z bele točke pa je zabil Aleš Mertelj za končnih 9:8 v korist večkratnih slovenskih prvakov.

nogomet  | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Tekma je minila razmeroma mirno, je pa zato prišlo do incidenta še pred začetkom finala, poročata Ekipa24.si in Primorske.si.

Po navebah omenjenih spletnih portalov naj bi na koprski tržnici prišlo do obračunavanja med navijači Maribora in trenerjem slovenskega državnega prvaka Rodolfom Vanolijem, ki je v Kopru obiskal stadion svoje nekdanje ekipe, katero je vodil v letih 2012-2014 in 2015.


Navijači Maribora naj bi trenerja, ki je uspešno gradil na delu Marijana Pušnika in Marka Nikolića ter Olimpijo popeljal do prve ligaške lovorike po več kot dveh desetletjih, sprva začeli zmerjati, verbalnim žaljivkam pa je sledilo obmetavanje s predmeti, plastenkami in pivom. V incident je morala poseči policija, ki je umirila napete strasti. Edina žrtev neljubega dogodka je bila Italijanova obleka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.