Šport > Nogomet
2 ogledov

Viole so se maščevale

(Foto: Saša Despot)
1/11
Žurnal24 main
Zaradi metanja bakel med tekmo med Slovenijo in Poljsko na igrišče Ljudskega vrta bo NZS strogo kaznovana. Viole naj bi to dejanje načrtovale že dlje časa.

V 36. minuti tekme med Slovenijo in Poljsko so z dela tribune, kjer so bili organizirani slovenski navijači, na zelenico poletela pirotehnična sredstva. Ker česa podobnega na tekmah slovenske reprezentance nismo več vajeni, je v Ljudskem vrtu zavladalo začudenje. Neuradno naj bi bil vzrok za izgred maščevanje članov mariborske navijaške skupine Viole. Nogometna zveza Slovenije (NZS) je namreč v zadnji sezoni Maribor večkrat kaznovala zaradi navijaških neredov.

Zveza je pričakovala
Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da so na NZS že nekaj časa vedeli za grožnjo Viol. Ker je bila v sredo v Ljudskem vrtu na vrsti zadnja domača tekma v tem kvalifikacijskem ciklusu (razen če se naši uvrstijo v dodatne kvalifikacije), so, kot kaže, mariborski navijači to izkoristili. Na igrišče je najprej poletelo pet bakel, pozneje pa še dve. Kazen bo zagotovo vse prej kot vzgojna.

Uefa ne popušča

Evropska nogometna zveza (Uefa) nima tolerance do uporabe pirotehničnih sredstev med tekmami pod svojim okriljem. Neuradno naj bi na NZS pričakovali okoli 15 tisoč evrov kazni.

Številne kazni za Maribor
NZS je sicer Maribor najostreje kaznovala po dogodkih v 33. kolu prve slovenske lige, ko je množica navijačev vdrla na igrišče še pred koncem odločilne tekme s Celjem. Vijoličasti so bili takrat ob prepovedi igranja na domačem igrišču kaznovani tudi s plačilom 8.300 evrov težke globe. Zaradi nešportnega vedenja svojih navijačev so slovenski prvaki v prejšnji sezoni v blagajno NZS plačali skupno blizu 20 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.