Šport > Nogomet
38 ogledov

Viole: V poduk pozerjem

večni derbi Anže Petkovšek
Navijaška skupina Viole se je s sporočilom za javnost odzvala na dogajanje, ki je v preteklih dneh razburilo slovensko nogometno javnost.

Nogometaši in navijači Maribora preživljajo pestre dneve. Pet kol pred koncem prvenstva še vedno za točko zaostajajo za vodilno Olimpijo, s katero se bodo pomerili prihodnji konec tedna v Stožicah. 

V preteklih dneh je napeto ozračje, ki se je začelo z odhodom Agima Ibraimija iz karantene in sledečih napetostih v mariborskem klubu, dobilo nadaljevanje. Po nedeljskem remiju s Koprom so Viole nogometaše Maribora po koncu tekme namreč "slekle", za kar jim je NZS že izrekla kazen (tribuna jug, domovanje Viol, bo zaprta na naslednjih dveh tekmah).

V mariborski navijaški skupini so s sporočilom za javnost podali svoje videnje situacije. Tekst, ki je objavljen na spletni strani Viol, vam prenašamo v celoti.

"Gesta slačenja je bila neizbežna"

Najtežji trenutek v življenju vsakega ultrasa ni, ko tvoje priljubljeno moštvo izgubi, niti ko si žrtev represije zaradi ljubezni do kluba, niti ko dobiš marsikatero od kazni za brezveze. Najtežji trenutek je, ko se moreš iz takšnih in drugačnih razlogov obrniti proti lastnih igralcem, namesto, da bi šli po isti poti. Poti polni slave in ponosa. Žal pa to nekaterim od njih ni jasno in gesta slačenja dresov je bila neizbežna. Iskreno nam je žal vsakega slehernega posameznika iz igralskih vrst, ki je to moral storiti nezasluženo, vendar naj bo le-to v poduk pozerjem. Čiste vesti pozerski igralci v takem primeru, ko soigralec, ki daje vse od sebe in se bori za svete barve, prisilno sleče dres, enostavno več ne more imeti. Mi kot navijači smo dali vedno vse od sebe tudi v težkih trenutkih kot so izpadi v finalih pokala, izpadi iz evropskih pokalov. 

Glede na to, da je kvazi javnost ogorčena, mogoče ni greh, če na zadevo opišemo malo drugače, malo enostavnejše. Vzemimo za primer službo zdravnika, ki prvič, drugič, tretjič postavi narobno diagnozo, zdravi bolnega človeka napačno, zaradi svoje napake ne uspe pri operaciji. Prvič ga ščiti ustanova, drugič predstojnik s sodelavci, tretjič še samo sodelavci. Četrtič izgubi licenco. Licenca v tem primeru je igralski dres.

Ne bi bilo slabo, če bi podobna situacija bila možna z novinarji in njihovimi licencami. Zadnji teden prikazujejo (še posebej v leglu novinarske izpirjenosti, ki jo prinaša bolan novinarski senzacionalizem, znanem tudi pod imenom Večer). Dogodek so opisali kot nasilen, družbi nevaren. Kljub temu, da so pogovor z igralci ob robu igrišču po živžgu in ko se je stadion temeljito praznil, opravili le trije predstavniki navijaške skupine, brez fizičnega nasilja. Prisotna je bila tudi varnostna služba, predstavnik klubskega varovanja in na sami tribuni tudi določeno število policistov. Le-ti v določenem trenutku niso prepoznali nobenih krišitev, kaj šele nasilja. Torej ena novinarska floskula in blamaža več v nizu. 

O samem dogodku pa le to. Izločili se niso niti tisti igralci, ki se za ta grb borijo, kot od njih pričakujemo, saj to zajema celo ekipo in je na njih, da te stvari rešijo med seboj znotraj slačilnice. Tribuna jug kot že zgoraj omenjeno je celo sezono kljub vsem padcem (izpad iz kvalifikacij za LP, slabim rezultatom) ves čas ostala s pubeci na terenu, kljub vsem žvižgom in nasprotovanju publike iz ostalih tribun. Igralcem je bil postavljen ultimat, ki so ga sprejeli iz razloga, ker si želimo ubranitve naslova državnega prvaka in borbo, ki se za sveti grb spodobi. V ozadju niso vse ostale stvari, ki jih mediji sedaj na dolgo in široko projecirajo v javnost. Kot tudi vsa napihovanja, natolcevanja in laži o primitivcih, družbenih škodljivcih in ostalih neprimernih prispodobah naših članov, ki so se v prejšnih dneh pojavili po različnih družabnih omrežjih in skoraj vseh tiskanih in spletnih medijih. Na trenutke si marsikdo od naših članov zaželi, da bi kdo od pokvarjenih novinarjev ali njihovih svojcev morda v prihodnosti bil potreben krvi, materialnih dobrot ali pa celo denarja, ki ga zberemo za tega potrebne vsakoletno, brez oklevanja.

Verjamemo, da bodo tudi to objavo določeni spretno izkoristili, saj očitno njihova gledanost in tiskane izdaje niso več na željeni ravni oz. na ravni, ki jo želijo njihovi odgovorni uredniki. Zato pa vsi pravi navijači našega svetega kluba, skupaj pokažimo bojkot škodoželjnih medijev in se v soboto v čimvečjem številu udeležimo gostovanja v Celju. 

Mi bomo do konca ljubili svoj klub in ga spremljali vedno in povsod. Tudi takrat, ko nekaterih od glavnih akterjev, bodisi igralcev, bodisi izpirjenih novinarjev več ne bo.

Prav tako pa za konec vabimo tudi vse obrekovalce našega kluba in skupine, da se nam pridružijo na južni tribuni celjskega stadiona in nam v živo zaupajo svoje mnenje, ki ga tako goreče izražajo po družabnih omrežjih.

SPOŠTUJTE GRB NA SRČNI STRANI DRESA IN SPOŠTOVALI BOMO IME NA HRBTNI STRANI.

NA JUGU SVOJO SEM MLADOST PUSTIL ZA TEBE VEDNO SE BORIL!

Viole in vsi ostali pravi navijači Maribora (v to vsekakor ne spadajo vsi FB obrekovalci in lažnivi novinarji), jutri v petek 29.4. se ob 17.00 uri dobimo na Balinčku, na trening gremo podpret PRAVE, SRČNE IN BORBENE IGRALCE našega kluba, zato se nam pridužite.

MI SMO MARIBOR!

p.s. o posledicah kaznovanja našega kluba s strani "državne nogometne zveze" in načrtih za konec prvestva pa več v prihodnjih dneh.

Komentarjev 9
  • Gigiiinjo 18:28 30.april 2016.

    šit. ne pijem nikoli, na tekme pa tudi zastojn ne hodim. nisem niti na jugu :) slačim tudi nena.. ampak kaj je zdaj tvoj argument ko si čisto vse sfalil? :) bljak ja, pijem pa 100% manj alkohola kot ti :)

  • Žurnalček 17:56 29.april 2016.

    Medtem ko je pri Zmajih v vrstah navijačev Dragonsov 10 psihičnih potrjenih psihičnih slučajev , jih je v vrstah viol 100 ! !!!

  • Žurnalček 17:47 29.april 2016.

    Drage Viole in Zmaji , stvar je takšna , sam vi to razumeti ne morete , da bi oba kluba veliko bolje shajala tudi finančno brez vas !! Vi ste podrepek kluba ne pa faktor v klubu !