Šport > Nogomet
11 ogledov

Visoka cena za zmago Barçe

Lionel Messi poskodba
1/24
Žurnal24 main
Barcelona je na infarktni tekmi v Madridu premagala Atlético Madrid (2:1). Cena je bila ekstremno visoka, saj je strelec prvega gola Lionel Messi igrišče zapustil na nosilih po grobem startu Tomaša Ujfalušija.

Barcelona se je po igri sodeč vrnila v svoje najboljše čase, saj je na derbiju v Madridu povsem zasenčila domači Atlético Madrid in bi na koncu morala zmagati še vsaj z dvakrat višjo razliko. Lionel Messi je hitro zabil za vodstvo, ki ga je iz praktično edine priložnosti v prvem polčasu izničil Raul Garcia. Gerard Piqué je nato še pred polčasom Katalonce spet spravil v vodstvo, ki je do konca ostalo nedotaknjeno, čeprav bi samo David Villa verjetno moral zabiti vsaj tri gole, domače rdeče-bele pa je reševal izključno izjemni vratar David De Gea. Messi je po grobem startu Tomaša Ujfalušija tik pred koncem tekme igrišče zapustil v solzah in na nosilih, na informacije o poškodbi pa še čakamo. Sodeč po fotografijah, ki jih prejemamo, situacija še zdaleč ni rožnata, saj je Messijev gleženj hudo natekel le nekaj sekund po startu. Prve informacije iz tabora Kataloncev so vseeno "vzpodbudne", saj naj bi Messi počival le dobra dva tedna.

Je želel Ujfaluši poškodovati Lea? Slike govorijo same zase. Veseli smo zaradi rezultata, ampak tudi žalostni zaradi poškodbe Lea.
Josep Guardiola

"Zdravniška služba je ovrgla možnost zloma. Jutri bo odšel na testiranja in videli bomo, kako resna je poškodba," je strasti takoj po tekmi miril trener Barcelone Josep Guardiola. Ko so ga vprašali ali meni, da je Ujfaluši želel namerno poškodovati Messija, pa je Pep povedal: "Slike govorijo same zase. Veseli smo zaradi rezultata, ampak tudi žalostni zaradi poškodbe Lea. Škandalozno je, kako dobro smo igrali proti tako dobremu moštvu, več ne bi mogel zahtevati od teh fantov." Uradno je poškodba okarakterizirana kot "zvin lateralnega ligamenta desnega gležnja".

Real Madrid je bil trd boj za tri točke z Realom Sociedadom in jih z zadetkom Cristiana Ronalda tudi dobil. Za 2:1 je portugalski zvezdnik zabil, potem ko je v svoje noge v 74. minuti dobil odbito žogo po prostem strelu. S tem je na najlepši način utišal buje in žvižge tako lastnih kot nasprotnikovih navijačev po ne najboljšem začetku nove sezone. "Cristiano je Cristiano, ne bomo ga spreminjali. Ima osebnost, zaradi katere je eden najboljših nogometašev na svetu. Mi to sprejmeno, ga razumemo in podpiramo," je dejal direktor madridskega Reala Jorge Valdano, potem ko so mu Sociedadovi navijači nenehno žvižgali zaradi simuliranja in pregovarjanja s sodniki.

Remi bi bil najbolj pošten rezultat.
Jose Mourinho

Sociedad je ob koncu srečanja skoraj prišel do izenačenja, ko je po napaki v obrambi Sergia Ramosa žogo z golove črte rešil Iker Casillas. Trener Jose Mourinho je bil besen in v prvi izjavi ni mogel iz lastne kože: "Oni so bili boljši v prvem polčasu, mi pa v drugem. Remi bi bil najbolj pošten rezultat." Real Madrid ima po treh tekmah sedem točk in je štiri pred največjim rivalom Barcelono, katero pa derbi kola čaka to nedeljo.

Lestvica:
1. Valencia 9 točk
2. Sevilla 7
3. Real Madrid 7
4. Atl. Madrid 6
5. Villarreal 6
...
18. Zaragoza 1
19. Santander 0
20. Levante 0

Španska liga, 3. kolo: 

Espanyol : Almeria 1:0 (0:0)
Callejon (47)

Mallorca : Osasuna 2:0 (1:0)
Castro (23/11-m), Guzman (90)

Sporting Gijon : Athletic Bilbao 2:2 (2:1)
Miguel (13), Sangoy (23); Gurpegi (29), Llorente (58)

Real Sociedad : Real Madrid 1:2 (0:0)
Tamudo (61); Di Maria (51), Ronaldo (74)

Hercules : Valencia 1:2 (1:2)
Trezeguet (43/11-m); Mata (2), Pablo (23)
RK: Navarro (49/Valencia)

Racing Santander : Zaragoza 2:0 (0:0)
Henrique (78), Nahuelpan (90)

Levante : Villarreal 1:2 (0:2)
Caicedo (90); Nilmar (16, 43)

Atlético Madrid : Barcelona 1:2 (1:2)
Garcia (25); Messi (14), Piqué (33)
RK: Ujfaluši (90/Atlético)

Malaga : Sevilla 1:2 (1:2)
Rondon (15); Alfaro (20), Caceres (45)

Ponedeljek, ob 21.00:
Deportivo - Getafe

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.