Šport > Nogomet
10 ogledov

Visoka zmaga Brazilije, tesna Argentine

Sergio Aguero je zadel v 13. minuti tekme. Žurnal24 main
Nogometaši Argentine so z zmago z 2:1 nad Urugvajem dosegli tretjo zmago v južnoameriških kvalifikacijah za nastop na SP leta 2010. Brazilija je s kar 4:0 nadigrala Venezuelo.
 

Kvalifikacije za SP, Južna Amerika

Kolumbija : Paragvaj 0:1
Argentina : Urugvaj 2:1
Bolivija : Peru 3:0
Venezuela : Brazilija 0:4
Ekvador : Čile 1:0

Selektorja južnoameriških nogometnih velesil, argentinski Alfio Basile in brazilski Carlos Dunga , sta si lahko po devetem kolu južnoameriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2010 vsaj za malenkost oddahnila od navala kritik, saj sta njuni ekipi prišli do zmag. Brazilci so v gosteh povozili Venezuelo s 4:0, Argentinci pa so z 2:1 premagali Urugvaj . V La Pazu je Bolivija ugnala Peru s 3:0, v Bogoti je Kolumbija izgubila z vodilnim Paragvajem z 0:1. Nedeljski dvoboj proti Čilu so Ekvadorci dobili z 1:0.


Kolumbijci so klonili v Bogoti. © Reuters

 
Argentinska superzvezdnika Lionel Messi (6. minuta) in Sergio Aguero (13. minuta) sta že v manj kot 15 minutah poskrbela za vodstvo gostiteljev z 2:0. Domačini so imeli tudi v nadaljevanju kopico priložnosti, vendar do konca niso več dali zadetka. Za razburljiv drugi polčas je poskrbel urugvajski kapetan Diego Lugano , ki je razliko znižal v 40. minuti. Argentinski selektor Alfio Basile se je po tekmi jezil na sodnike, ker so po njegovem mnenju dopustili zelo grobo igro tekmecev. Argentinci so sedaj na lestvici tretji (16 točk) in za štiri točke zaostajajo za Paragvajem . Slednji je z zadetkom Salvadorja Cabanasa že v deveti minuti prišel do zmage na gostovanju. Na 3600 metrov nadmorske višine pa ni imela nobenih možnosti za zmago ekipa Peruja , ki je na dnu lestvice. Za Bolivijo sta v derbiju začelja zadela Joaquin Botero (4., 16.) in Ronald Garcia (81.).

 

Lestvica po 9. kolih

1. Paragvaj 20 točk
2. Brazilija 16
3. Argentina 16
4. Čile 13

Brazilci so v San Cristobalu prvi gol dosegli že v šesti minuti, ko je Kaka meril neubranljivo tik pod desno vratnico. Na 2:0 je le štiri minute pozneje povišal Robinho s strelom od daleč, tretji zadetek za karioke pa je zabil Adriano v 19. minuti. Končni izid tekme je v 66. minuti s svojim drugim golom dneva postavil Robinho. Tako so se Brazilci Venezueli – edini južnoameriški državi, kjer nogomet ni šport številka ena – le oddolžili za sramoten julijski poraz z 0:2 na prijateljski tekmi v ZDA. Brazilci bodo že v sredo v Rio de Janeiru gostili Kolumbijo. Do zmage je v domači prestolnici Quitu na 2850 metrih nadmorske višine prišel tudi Ekvador, čilskega vratarja Claudia Brava pa je za zmago z 1:0 premagal Cristian Benitez v 70. minuti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.