Šport > Nogomet
32 ogledov

Vitez brani svojega pajdaša: "Galliani bo ostal!"

Berlusconi Galliani AC Milan Juventus Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Čeprav je podal svoj odstop, bo izvršni direktor AC Milana Adriano Galliani ostal na položaju, je dan po presenetljivi odločitvi zatrdil predsednik kluba Silvio Berlusconi.

"Mirnost se je vrnila v AC Milan. Adriano Galliani bo ostal na svojem položaju," je za agencijo ANSA dejal Silvio Berlusconi, potem ko je njegova dolgoletna desna roka Adriano Galliani v petek napovedal, da se namerava zaradi "osebne škode", ki jo je utrpel s strani Berlusconijeve hčere in sedanje direktorice kluba Barbare, posloviti od rdeče-črnih.

Galliani je pred 28 leti na San Siro prišel skupaj s padlim italijanskim premierjem in sodeloval pri vseh največjih uspehih ob koncu 20. in na začetku 21. stoletja. Slab začetek letošnje sezone, Milan je s slovenskim reprezentantom Valterjem Birso šele na 13. mestu v Serie A, je v klubu začel potres, ki ga vodi prav Berlusconijeva. Slednja je že večkrat govorila o potrebi po novi filozofiji.

"Galliani je zdaj bolj miren"

Njen oče se je z Gallianijem v petek zvečer dobil na večerji v svoji vili v Arcoreju, prizorišču slovitih "bunga bunga" zabav, ki še zdaj preganjajo vplivnega politika. 

"Milan lahko gre naprej v mirnem slogu. Adriano Galliani je zdaj bolj miren po včerajšnji večerji v Arcoreju, vsi ostajajo na svojih položajih in Milan gre naprej enoten," je nadaljeval Berlusconi. Slednji je želel v Milanellu tudi obiskati ekipo, a je razkril, da je slabo vreme preprečilo njegov let z osebnim helikopterjem.

El Shaarawy nazaj po treh mesecih

"V Milanello nisem mogel priti le zaradi slabega vremena in žal mi je," je še dodal medijski magnat. Galliani, ki je sicer napovedal slovo po decembrski tekmi Lige prvakov z Ajaxom, bo z ekipo odpotoval na Sicilijo, kjer jo v nedeljo čaka pomembna tekma proti Catanii

Nova vzpodbuda za Milančane je tudi povratek Stephana El Shaarawyja, ki se v ekipo po informacijah kluba vrača po treh mesecih premora. Italijanski napadalec je letos odigral le dve tekmi in počival najprej zaradi poškodbe stegenske mišice, nato pa še zaradi manjšega zloma noge.

El Shaarawy je prišel na seznam igralcev Massimiliana Allegrija za pot na Sicilijo, odpadla pa sta vratar Christian Abbiati in branilec Ignazio Abate, kar povzroča dodatne "poškodbene" težave trenerju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.