Šport > Nogomet
33 ogledov

Vlado Badžim novi trener Domžal

Vlado Badžim in Dejan Djuranovič sta po telefonu hitro našla skupen jezik. Žurnal24 main
Na tiskovni konferenci v Domžalah se je predstavil novi trener aktualnih nogometnih prvakov Vlado Badžim, ki je se le dan po prihodu z letnega dopusta lotil novega trenerskega izziva.
 

Preberite še ...

Djuranovič čaka Badžima
Domžale še naprej v krizi
Kdo po Pevniku?

Vlado Badžim je trener Domžal "postal“ že dan po odhodu Roberta Pevnika , ponedeljkova tiskovna konferenca na Kopališki pa je le potrdila že dolgo znano javno skrivnost. Strateg iz Kopra je po oddihu v Egiptu prispel v Domžale , kjer je danes ob 15. uri prvič vodil svoje nove varovance. Športni direktor kluba Dejan Djuranovič je novemu trenerju izrekel dobrodošlico in obenem razkril, da je bil Badžim prva želja kluba že po odhodu Slaviše Stojanoviča . "Vlado Badžim je bil naša prva želja že poleti, vendar se tedaj žal ni izšlo. Veseli me, da smo zdaj le postali sodelavci in vsi trdno verjamemo v to, da lahko z novim trenerjem izplavamo iz krize in pokažemo igro, kakršno se od nas pričakuje. Vlado Badžim je v slovenskem nogometnem prostoru veliko ime in na tem mestu bi mu rad zaželel veliko uspehov in čim več sreče,“ je povedal Djuranovič .


Vlado Badžim je iz Egipta "priletel" na klop Domžal. © Nik Rovan

 
 
 

Vlado Badžim je bil naša prva želja že poleti, vendar se tedaj žal ni izšlo.

Dejan Djuranovič

 
Vlado Badžim je torej za razliko od Roberta Pevnika v Sloveniji uveljavljeno nogometno ime. Znanje je najprej nabiral pri Bonifiki , v zadnjih letih pa je z velikim uspehom vodil moštvo Kopra , ki je lani navkljub omejenim sredstvom prvenstvo zaključilo na odličnem drugem mestu . Badžim je večkrat javno potarnal nad pogoji dela v Kopru, kjer je vodstvo kluba v manj kot letu dni razprodalo mlado in obetavno moštvo, po seriji slabih izidov v letošnji sezoni pa je moral zapustiti trenerski stolček in svoje mesto prepustiti nekdanjemu pomočniku Nedžadu Okčiču . "Vse skupaj se je odvilo zelo hitro. Kot veste sem bil v Egiptu, vendar pa smo kljub temu nekako navezali stike in se dogovorili. Že poleti sem imel možnost prihoda v Domžale, vendar se takrat ni izšlo. V zadnjem tednu dni nisem spremljal dogajanja v slovenskem prvenstvu, vidim pa, da je ta zadeva sprožila veliko zanimanja. Saj vas je tukaj skoraj več kot je bilo nekoč gledalcev v Kopru!“ je svojem slogu sedmo silo nagovoril Badžim .


Vlado Badžim je z Domžalami podpisal dve in pol letno pogodbo. © Nik Rovan

 
Novi trener Domžal je skorajda dobesedno iz letališča prispel v Domžale , zato zaenkrat z aktualno problematiko še ni najbolj seznanjen. "O krizi in stanju moštva vem prav toliko kot vi. Komaj čakam, da spoznam ekipo, verjetno pa bomo potrebovali približno dva tedna, da se navadimo eden na drugega. O Domžalah kaj dosti ni reči. Vsi vemo, da imajo dobro ekipo in da tukaj igra nekaj odličnih igralcev, zato je logično, da se od mene pričakuje, da bom to moštvo dvignil na višji nivo. Prej sem se vedno ukvarjal s tem, kako igrati proti Domžalam in verjetno to pove vse o njihovi moči,“ se je o svojem novem klubu razgovoril Badžim .

Badžim bo v Domžalah ponovno sodeloval s svojim nekdanjim pomočnik iz Kopra Slavenom Čučkom , največja sprememba pa bo v tem, da bo v Domžalah lahko skrbel zgolj za vodenje prvega moštva. "V Kopru sem bil precej več kot zgolj trener. Delo tam je bilo precej izčrpno , saj sem moral skrbeti za milijon stvari. V Domžalah bo drugače, o tem ne dvomim. Najbolj pomembno je to, da bo v moštvu vladala dobra atmosfera, zagotovo pa se bomo z igro trudili zabavati gledalce. Kaj dosti ne bi napovedoval – najboljši sodnik bo kar igrišče samo,“ je še dodal Badžim .

 
 

Prej sem se vedno ukvarjal s tem, kako igrati proti Domžalam in verjetno to pove vse o njihovi moči.

Vlado Badžim

 
Vlado Badžim je z Domžalami podpisal dve in pol letno pogodbo , kar pomeni, da bo ob Kamniški Bistrici ostal do izteka sezone 2010/11 . Nekdanji koprski strateg se bo – ironija pa taka – svojega novega trenerskega izziva lotil proti moštvu, kjer si je ustvaril svoje trenersko ime. V soboto namreč v domžalski Športni park prihaja prav Koper .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.