Šport > Nogomet
12 ogledov

Vloga favorita na strani Hajduka

Luka Koper, slovenski pokal Katarina Ponjavić
Potem ko je v torek svoj prvi del naloge v drugem predkrogu Lige prvakov opravil Maribor, pa v četrtek prvi del obračuna v drugem. predkorgu Evropske lige čaka še Koprčane.

Izbranci Rodolfa Vanolija bodo na Bonifiki ob 19. uri gostili splitski Hajduk, ki ga posebej dobro poznata Goran Galešić in Ivica Guberac. Ta sta se - ob takrat negotovi prihodnosti koprskega kluba - pred dvema letoma priključila pripravam Hajduka, a v Splitu nista ostala.

"Pravzaprav ne vem, zakaj. Enostavno nisva bila za tisto ekipo. Fantje so naju dobro sprejeli, vsaj zase to lahko trdim. S polovico tedanje ekipe se še vedno občasno slišim. Tudi oni se veselijo tekme z nami in pričakujejo zanimiv dvoboj. Čestitali so mi ob napredovanju v drugi krog, jaz pa sem jim čestitke seveda vrnil. Vendar ko bomo stopili na igrišče, bo to medsebojno hvaljenje kmalu pozabljeno," je v pogovoru za klubsko spletno stran povedal kapetan Guberac in dodal, da doma nikakor ne smejo dobiti zadetka.

"Mnogi pravijo, da je današnji Hajduk le bleda senca nekdanjega velikana, a ste videli, da je tudi bogati Dinamo imel velike težave s splitskimi mladci (v uvodnem krogu hrvaškega prvenstva sta se Dinamo in Hajduk razšla z 1:1; op. a.). Talentov na Poljudu nikoli ni manjkalo in tudi v tej ekipi jih je kar precej. Zaradi njegove preteklosti in polnih klubskih vitrin vlogo favorita prepuščamo Hajduku. Naj pa vedo, da bomo svojo kožo zelo drago prodali," je še povedal Guberac.

Koprčani so v prvem predkrogu s 3:2 izločili Vikingur, Hajduk pa je bil s 7:3 boljši od estonskega Sillamäeja Kaleva. V splitskem klubu, šestkratnem hrvaškem prvaku in devetkratnem prvaku nekdanje Jugoslavije, se sicer še odločajo, ali bodo v Kopru igrali z dvema defenzivnima vezistoma ali pa bodo napadli z dvema napadalcema, in sicer z Antonom Maglico in Franckom Ohandzo, ki žanje vse več pohval za svoje igre. Slednji je sicer imel na torkovem treningu nekaj težav s krči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.