Šport > Nogomet
5 ogledov

Vodila ga je Jezusova roka

tavares_main_sad Žurnal24 main
V petnajstem kolu slovenskega nogometnega prvenstva je najbolj blestel Mariborov Brazilec Marcos Tavares, ki je z dvema zadetkoma odločil štajerski derbi proti Celju.
 

Preberite še ...

Igralec 14. kola: Edin Junuzović
Igralec 13. kola: Dejan Mezga
Igralec 12. kola: Dario Zahora
Igralec 11. kola: Stjepan Caban
gralec 10. kola: Borut Semler
Igralec 9. kola: Etien Velikonja

Zaradi praznikov je bilo tokrat izjemoma prvenstveno kola izpeljano v petek , kot zadnji pa so na igrišče stopili nogometaši Maribora in Celja . Napet derbi je zaznamoval 24-letni Brazilec Marcos Magno Morales Tavares , ki je Celjanom zabil dva zadetka in poskrbel za to, da imajo vijoličasti po petnajstih kolih že velikih osem točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Nekdanji član slovitega Internacionala je v svojem slogu navdih za zadetke in dobre igre našel v božji roki. "Iskali smo pot do zadetka in Jezus nam je pomagal k zmagi. V tako čudovitem ozračju in ob zvesti podpori navijačev nam je bila zmaga preprosto usojena.  Seveda sem vesel zaradi zadetkov, a ti so plod dobrega dela in vzdušja v celotnem klubu,“ je za zurnal24.si povedal Tavares , ki sleherno priložnost izkoristi za dokazovanje svoje vdanosti višjim silam.

Velikonja za vrat diha vodilnemu Kirmu. © Sportnet

 
 
 

Slovenija in Maribor sta prekrasna. Narava je prečudovita, ljudje so prijazni, navijači Maribora pa najboljši v deželi.

Marcos Tavares

 
Marcos Tavares je nedvomno eden redkih Brazilcev, ki so popestrili in izboljšali slovensko državno prvenstvo. V majici Maribora je zabil že osem zadetkov in je tako najboljši strelec svojega moštva, enega svojih najlepših dni pa je doživel prav prejšnji konec tedna, ko je z dvema pravima  "brazilskima“ mojstrovinama poskrbel za odmevno zmago proti Celju . "Zelo sem zadovoljen s prikazano igro. Zadetka sta bila res lepa, upam pa, da jih bom do konca sezone dosegel še precej več. Maribor je nedvomno zrel za naslov prvaka, vendar pa je sezona še dolga, zato si ne smemo privoščiti pretirane samozavesti,“ dodaja Tavares , sicer eden od štirih tujcev, ki si kruh služijo na Ljudskem vrtu .


Tavares je trenutno z osmimi zadetki četrti strelec prvenstva. © Saša Despot

 
Novi ljubljenec Viol je z življenjem v Sloveniji in štajerski prestolnici zelo zadovoljen. Pravi, da mu je v Mariboru življenje bolj všeč kot na Cipru , zadovoljna pa je tudi njegova družina, kar je zanj velikega pomena. "Slovenija in Maribor sta prekrasna. Narava je prečudovita, ljudje so prijazni, navijači Maribora pa najboljši v deželi. Za zdaj nimam prav nikakršnih pripomb,“ razlaga Tavares , ki se je ob svojih popotovanjih po Evropi kar dobro naučil angleškega jezika.

Tavares pravi, da se razlog za preporod moštva skriva v dobrih pripravah in kakovostnih novincih, sam pa pravi, da največ razlogov za dobre predstavi pripisuje Jezusu , v katerega globoko verjame. "Jezus me vodi na in izven igrišča in njemu dolgujem vse. Hvaležen sem mu za vse, saj mi je dal življenje in zdravje,“ pravi Tavares, ki se prav tako kot njegov sloviti rojak Kaka spogleduje s pastoralnim življenjem po izteku nogometne kariere. "Nisem sicer še veliko razmišljal o tem, saj navsezadnje štejem le 24 let. Vsekakor me to zanima, saj bi božjo besedo rad posredoval mlajšim,“ še dodaja Tavares.

Tri točke smo podelili vse boljšemu Etienu Velikonju , ki je proti Nafti dosegel še dva zadetka in trenutno na lestvici strelcev zaostaja le še za Hrvatoma Edinom Junuzovićem in Dariem Zahoro , eno točko pa si je prislužil švicarski Albanec Nezbedin Selimi , ki je v Velenju s svojim sedmim letošnjim zadetkom prekinil črno serijo Primorja , ki poprej ni slavilo kar osem tekem zapored.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.