Šport > Nogomet
402 ogledov

Vodja Dragonsov naj bi udaril Šporarja

Izet Rastoder Anže Petkovšek
Domače tekme NK Olimpija v 1. SNL še vedno minevajo v znamenju bojkota navijaške skupine ljubljanskega prvoligaša Green Dragons.

Z izjavo za javnost se je na bojkot odzval Izet Rastoder, predsednik nogometnega kluba, ki je med drugim opozoril, da so zaradi huliganstva nekaterih članov navijaške skupine doslej plačali že 35.000 evrov kazni.

Čeprav se vodstvo kluba ljubljanskega prvoligaša že nekaj časa trudi, da bi zgladilo spor z navijaško skupino Green Dragons, je pot do rešitve še dolga. Green Dragons še naprej vztrajajo na odstopu Rastoderja, predsednika kluba, skupščini kluba in reviziji poslovanja. Danes je z odprtim pismom svoj pogled izrazil tudi Rastoder, ki je vodenje ŠD NK Olimpija prevzel leta 2008.

"Pričakoval sem srčno podporo ljubljenemu klubu, tako v dobrem kot v slabem. Izhajal sem iz pričakovanj, da je namen navijaške skupine nudenje glasne podpore nogometašem na terenu. Žal sem ugotovil, da to ni primarni cilj sedanjega vodstva in da je sodelovanje praktično nemogoče. Vse se je začelo s tem, ko sem ugotovil, da so denarna sredstva, ki sem jih namenjal navijaški skupini Green Dragons za nakup navijaških rekvizitov, porabljena za povsem druge namene, pa tudi vstopnice, ki smo jih namenjali skupini za njihove člane, so se preprodajale. To spoznanje je sprožilo val, ki se je potem prenesel na manj uspešno sezono," je že na začetku pisma opozoril predsednik edinega ljubljanskega prvoligaša.

"Razumem, da so navijači nezadovoljni, kadar ni želenih rezultatov. A to ne opravičuje nasilniškega obnašanja, ki smo ga bili deležni tako jaz kot tudi igralci kluba. Tu ne gre samo za 35.000 evrov kazni, ki smo jih plačali zaradi huliganstva nekaterih članov navijaške skupine Green Dragons pod vodstvom Jurija Oblaka in osebne žaljivke, ki smo jih bili deležni, ampak tudi za fizična obračunavanja," je v pismu nadaljeval Rastoder.

Olimpija Ljubljana Maribor Prva liga slovenska prvenstvo Stožice Vršič | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Predsednik Olimpije Oblaka obtožuje, da je udaril Andraža Šporarja, ko se je ta postavil v bran soigralcu Marku Vukčeviću, da bi preprečil morebiten fizični napad na slednjega, ter da je Oblak skupaj s svojimi kolegi poškodoval vozilo Nika Omladića. Prav Oblak naj bi v prostorih kluba uničil tudi prenosni računalnik nekdanjega direktorja Ljuba Grlića.

"S takšnim človekom in ljudmi, ki mu sledijo, ni možno sodelovati. Sodelovanje bo možno šele takrat, ko bodo Green Dragonsi imeli novo vodstvo in bodo obenem poskrbeli, da bo obnašanje vseh navijačev na ravni, ki si ga klub zasluži," je še zapisal Rastoder in navijače pozval h kulturnemu navijanju in podpisu kodeksa obnašanja, kjer bi se zavezali h korektnemu navijanju, brez žaljivk na kakršni koli osnovi.

"Ni nobenega opravičila za žaljivke, metanje bakel in uničevanje lastnine! Huliganstvo ne bo imelo domovinske pravice na našem stadionu," je predsednik kluba navijače pozval, da najprej pometejo pred lastnim pragom.

"Verjamem v športnega direktorja Milenka Ačimovića in njegovo vizijo, kako gradi ekipo. Vsako moštvo potrebuje določen čas, da dozori. Potrebuje pa tudi navijače, da jim s svojo podporo vlijejo dodatnih moči, dodaten elan in spodbudo. To se bo zgodilo z Green Dragonsi ali pa s kom drugim, ki bo spoštoval kulturo, ki jo želimo uveljaviti na stadionu po vzoru najboljših klubov na svetu. Vsekakor pa ne mislim dovoliti ljudem, kot so Jurij Oblak in njegovi somišljeniki, da zaradi lastnih interesov uničujejo vzdušje na stadionu in širše," je odprto pismo sklenil Rastoder.

Komentarjev 1
  • carli17 13:06 14.april 2015.

    umetn klub in tako so tudi navijači in to ej to