Šport > Nogomet
29 ogledov

Vojna: Bayern o vinu in vodi, BvB o bazukah in loku

Mkitarjan Aubameyang Papastathopoulos Klopp Borussia Dortmund trening priprave p Reuters
Medijske izmenjave med Bayernom in Borussio Dortmund so v sredo dobile novo poglavje. Karl Heinz-Rummenigge je rudarjem sporočil, naj "ne pridigajo o vodi in pijejo vino".

Izjava Bayernovega izvršnega direktorja Karla-Heinza Rummeniggeja o "vodi in vinu" je prišla le nekaj ur po še enem v nizu komičnih intervjujev Jürgna Kloppa, v katerem je trener Borussie Dortmund v pogovoru za Welt am Sonntag dejal, da se bo njegovo moštvo "z lokom in puščicami" v letošnji sezoni borilo proti "Bayernovi bazuki".

"Verjetnost, da bodo zadeli tarčo, je pri njih zato toliko večja. Vseeno pa je bil Robin Hood bojda zelo uspešen," je dejal Klopp in tako še prilil olja na ogenj napetemu odnosu med nemškima velikanoma, ki sta (bila) poleg medsebojnega finala Lige prvakov vpletena tudi v prerekanja glede prestopa dortmundskih zvezd Maria Götzeja in Roberta Lewandowskega.

Aubameyangov ferrari in "Nikegate"

Götze je v Bayern odšel za sicer največjo odškodnino v zgodovini nemškega nogometa, medtem ko so rudarji očitno vsaj za eno leto ustavili odhod poljskega napadalca, ki pa naj bi praktično zagotovo (in za nameček zastonj) na Allianz Areno prišel pred sezono 2014/15.

V torek je tabloid Bild objavil fotografije novega člana Dortmunda Pierra-Emericka Aubameyanga, ki se je na trening pripeljal s ferrarijem. Le nekaj dni prej je Bayern zapadel v "afero Nikegate", ko sta se Götze in Jan Kirchhoff na novinarski konferenci pojavila v oblačilih ameriške znamke Nike in ne nemškega Adidasa, ki je ekskluzivni opremljevalec bavarskega velikana.

Morajo biti pazljivi

"Dortmund mora biti zelo pazljiv, da ne pridiga o vodi, pije pa vino," je za Welt zadnjo puščico proti Porurju izstrelil Rummenigge. "Imajo pogodbo z Oplom. Ampak v Bildu sem videl fotografijo nekoga, ki vozi ferrarija. Izgleda, da bodo morali odložiti lok in puščico."

Oba tabora se še vedno nista pomirila niti okrog propadlega prestopa Lewandowskega, nazadnje se je oglasil tudi direktor BvB Hans-Joachim Watzke, ki je Rummeniggeja okrcal zaradi njegovih prejšnjih izjav glede poljskega strelca. Rummenigge je namreč dejal, da je Dortmund od njih zahteval pisno ponudbo, ki bi ponovno začela pogajanja za prestop.

Strokovnjaki za tržišče

"Nisem strokovnjak za razmere na tržišču od A do Z, ampak da kot klub na tržišču rečeš, da potrebuješ pisno ponudbo, da tako pošlješ nekakšno ad hoc sporočilo delničarjem ... To preprosto ni prav. To se stori le, ko je prodaja gotova," je dejal Rummenigge, odgovor Watzkeja pa se je glasil:

"S to izjavo Rummenigge prav zares dokazuje, da ni strokovnjak za tržišče. V primeru ad hoc sporočila pa Rummenigge niti slučajno nima prav."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.