Šport > Nogomet
128 ogledov

Vojna zakonu o navijačih

Veliki tekmeci Green Dragons in Viole se tokrat strinjajo: zakon o navijačih ni Žurnal24 main
Viole, Green Dragonsi in Celjski grofi, največje tri slovenske navijaške skupine, so v četrtek družno nastopile proti zakonu o navijačih. "Naj obesijo parolo 'skupaj proti zakonu o navijačih'."

V Sloveniji zakona o navijačih ne potrebujemo, saj izgredov ni, hkrati pa že trenutni zakon določa vedenje navijačev na stadionih in zunaj njih. Sprejetje novega, navijaškega zakona bi z naših stadionov odgnalo vse navijače ali jim prepovedalo vstop; ne le tistim, ki izgrede povzročajo, saj represivni organi vse mečejo v isti koš,” so v četrtek sporočili iz navijaške skupine Olimpije Green Dragons (GD).

Pozivamo vse slovenske ultrase, naj podprejo to idejo in že ta konec tedna na svojih tekmah obesijo parolo 'skupaj proti zakonu o navijačih' na ograjo sektorja, na katerem bodrijo svoj ljubljeni klub.
Viole

V četrtek so tri največje slovenske navijaške skupine (poleg GD še mariborske Viole in Celjski grofje) enotno nastopile proti zakonu o navijačih, svojo podporo pa so ponudili tudi v navijaški skupini slovenske reprezentance Slovenia Supporters.

Konec izgredov
Pozivamo vse slovenske ultrase, naj podprejo to idejo in že ta konec tedna na svojih tekmah obesijo parolo 'skupaj proti zakonu o navijačih' na ograjo sektorja, na katerem bodrijo svoj ljubljeni klub,” so se pozivu pridružili v skupini Viole.

Navijači prav tako pozivajo vse člane slovenskih organiziranih skupin, naj več ne preskakujejo ograje, ne mečejo pirotehničnih sredstev na igrišče ali se spuščajo v fizična obračunavanja s policisti in varnostniki.

Zato ne nasedajte provokacijam, saj ravno to hočejo in s tem jim samo delamo uslugo. Tista skupina, ki dogovora ne bo spoštovala, pa bo dokazala, da preprosto ni vredna zaupanja in da ji je vseeno za navijaško sceno v Sloveniji,” so poudarile Viole.

"Teptajo se temelji družbe"
Ne moremo pristati, da se na račun posameznikov poskuša vse najzvestejše navijače ter organizirane navijaške skupine prikazati in sankcionirati kot hordo podivjanih vandalov in skrajnežev. Ustvarja se histerija v javnem mnenju in se z medijskim linčom pozablja in tepta vsa osnovna načela demokracije, človekovih pravic in svoboščin ter civilne družbe,” so prepričani Celjski grofje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.