Šport > Nogomet
14 ogledov

Volaš, krvnik Videotona

Dalibor Volaš je s svojim četrtim letošnjim zadetkom odločil zaostalo tekmo 9. k Žurnal24 main
Dalibor Volaš, ki je z dvema zadetkoma Maribor popeljal v nadaljevanje kvalifikacij za Evropsko ligo, je očitno napadalec na dizelski pogon. Lansko sezono je namreč odigral pri Nafti in se vrnil prerojen.

"Zagotovo je lepo, ko daš gol in navijači zakričijo tvoj priimek. Za to vsak napadalec živi," je po srečanju z Videotonom, ki mu je sam dal najvišji ton, razlagal Dalibor Volaš: "Pričakovali smo takšno podporo. Navijači so nam dajali elan 90 minut. Vso tekmo smo nadzorovali njen potek. Zahvala za to gre našim branilcem in veznim igralcem, ki so omogočili, da je bilo tudi nam napadalcem lažje."

Poleg Volaša v Ljudskem vrtu trenutno nastopa še pet nogometašev, ki so prišli iz Kopra: Vito Plut, Aleš Mertelj, Mitja Viler, Aleksander Rajčevič in Aleš Mejač.

Ankarančan, ki se je v prvoligaški družbi v dresu Kopra preizkusil že pri 18 letih, je v Maribor z velikimi obojestranskimi pričakovanji prispel leta 2007. V sezoni 2007/08 je na 29 tekmah zabil 10 zadetkov, vendar mu ni uspelo postati zvezda stalnica začetne enajsterice.

Sledila je posoja v Nafto v lanski sezoni in navijači so se spraševali, ali bo Primorec še našel pot v Ljudski vrt. Odgovoril jim je pritrdilno, za popotnico pa je prinesel 12 doseženih zadetkov in okrepljeno samozavest. "Upam, da bom tako tudi nadaljeval," pravi Volaš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.