Šport > Nogomet
4734 ogledov

Voznik zaspal za volanom, umrl mlad zvezdnik

kombi nesreča Reševalni pas/Twitter
Nogometni svet je zavit v črno.

Češki nogometni reprezentant Josef Šural je v danes umrl za posledicami poškodb, ki jih je dobil v nesreči avtobusa. Ta se je danes zgodila pet kilometrov od Alanye, so sporočili iz turškega kluba Alanyaspor, katerega član je bil 28-letni napadalec.

Šurala so po nesreči sicer pripeljali v bolnišnico, kjer pa je zaradi prehudih poškodb umrl. V "minibusu" je bilo še šest njegovih soigralcev, vključno s Stevenom Caulkerjem in Papissom Cissejem, ki so se vračali z gostovanja pri Kayserisporju. Ti so nesrečo, katere uradni vzrok še ni znan.

josef šural | Avtor: Epa Epa

Šural, oče dveh majhnih otrok, je pred tem igral za Brno, Slovan Liberec in praško Sparto, za češko izbrano vrsto pa je zbral 20 nastopov in zadetek. V najmočnejši češki ligi Czech First League je zabil 30 golov na 113 tekmah.

Po neuradnih informacij naj bi se nesreča zgodila, ker je voznik zaspal. "Sodeč po informacijah, ki sem jih dobil od policije, sta bila v kombiju dva šoferja, vendar sta oba zaspala. Nesreča je bila posledica tega," je povedal predsednik kluba Hasan Çavuşoğlu.

Za zdaj ni znano, zakaj se je sedmrica z gostovanja vračala z lastnim prevozom in ne z ekipnim avtobusom, na katerem so bili preostali igralci in osebje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.