Šport > Nogomet
31 ogledov

Vplačal dva evra in zadel deset tisočakov

stefano mauri stavni listek Žurnal24 main
V javnosti se je pojavila fotografija stavnega listka, ki ga je vplačal kapetan Lazia Stefano Mauri. Afera prirejanja rezultatov v italijanskem nogometu se tako zaostruje, saj je Italijan, ki so ga aretirali 28. maja, z vplačilom dveh evrov zaslužil kar deset tisočakov.

Stefano Mauri je zavidljivo vsoto zaslužil s stavami v italijanski Serie A, kar je nogometašem omenjene lige sicer prepovedano. Vezist Lazia je na stavnem listku označil dve tekmi in s preroškimi sposobnostmi napovedal dva skoraj neverjetna rezultata, ki sta mu iz dveh prinesla kar desettisoč evrov.

Mauri je stavil na obračun med Fiorentino in Napolijem, kjer je napovedal zmago slednjih, in sicer z rezultatom 3:0. Še bolj neverjetna pa je stava na obračunu med Interjem in Bologno, kjer je prav tako stavil na rezultat v višini 3:0, vendar ne v korist favoriziranih nogometašev iz Milana.

Prav neverjetno je, da sta se tekmi končali s točno takšnima rezultatoma, kar je Italijanu prineslo visok denarni dobitek. Po aretaciji 28. maja je Mauri v priporu preživel teden dni, nato pa so ga preselili v hišni pripor. Enaka usoda je doletela Omarja Milanetta, nekdanjega igralca Genoe in trenutno člana Padove. Oba sta namreč osumljena prirejanja rezultatov v sezoni 2010/2011. Zaradi suma vpletenosti v škandal, ki so ga že poimenovali Calcioscommesse, pa selektor Cesare Prandellli na Euru ni mogel računati tudi na Domenica Criscita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.