Šport > Nogomet
15 ogledov

Vrača se: Abidal že odigral prvo tekmo

Erica Abidal Reuters
Francoski branilec Éric Abidal je po presaditvi jeter in dolgotrajnem okrevanju le odigral svojo prvo tekmo. Član Barcelone je po več kot letu dni stopil na zelenico in zaigral na prijateljski tekmi B-ekipe katalonskega kluba proti francoskemu drugoligašu Istresu.

Zadnjo tekmo je Éric Abidal odigral 26. februarja 2012 proti Atléticu Madridu, nato pa je prestal presaditev jeter in začel z dolgotrajnim povratkom, ki je ogrozil tudi njegovo nadaljnjo športno pot. Natančna usoda Abidala sicer tudi po povratku na tekmi za Barcelonino B-ekipo ni povsem jasna.

Abidal s svojimi soigralci iz prve ekipe trenira že od decembra, 21. februarja pa je dobil tudi zdravniško zeleno luč za povratek v igralni pogon. Vse od takrat se zdi, da je njegova vrnitev neizogibna, čeprav mu v klubu ne postavljajo nikakršnih zahtev.

Barcelona bi v zaključku sezone, kjer bo poleg ogromne prednosti v prvenstvu pred Realom Madridom (13) igrala tudi v četrtfinalu Lige prvakov proti Paris Saint-Germainu, sicer še kako potrebovala njegovo pomoč v obrambi. Kapetan Carles Puyol je pred dnevi namreč prestal operacijo kolena, zaradi katere bo odsoten več kot mesec dni, na zadnji ligaški tekmi pa se je za podobno obdobje poškodoval tudi Adriano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.