Šport > Nogomet
28 ogledov

Vragi remizirali, Ajax dominanten

Leander Dendoncker Anderlecht Manchester United EPA
V drugem najmočnejšem evropskem nogometnem tekmovanju so odigrali prve tekme četrtfinala.

Prvi favorit tekmovanja Manchester United je gostoval pri Anderlechtu iztržil remi (1:1), po katerem je v dobrem položaju za napredovanje.

V prvem polčasu so gostje dominirali in v 37. minuti prišli do zaslužene prednosti, po strelu Marcusa Rashforda je žogo v mrežo potisnil Henrih Mhitarjan.

V drugem delu so se Belgijci prebudili in sčasoma prevzeli terensko premoč, medtem ko so Angleži nevarno pretili iz protinapadov, najlepšo priložnost je zapravil Paul Pogba

V 86. minuti so bili domačini nagrajeni za trud, po lepem predložku Ivana Obradovića je z glavo zabil Leander Derdoncker in postavil končni izid tekme.

Ajax prepričljiv proti Schalkeju

V vročem nizozemsko-nemškem obračunu je Ajax v Amsterdamu ugnal Schalke (2:0) in si pripravil izvrstno izhodišče pred povratnim srečanjem.

Domačini so povedli v 23. minuti po prekršku v nemškem kazenskem prostoru in uspešno izvedeni enajstmetrovki Davyja Klaassna, isti igralec je na začetku nadaljevanja efektno zaključil hitro akcijo za podvojeno prednost. Nizozemci so zapravili še nekaj obetavnih situacij za povišanje naskoka in Schalke jo je še dobro odnesel.

Genk trd oreh za Celto

Drugi belgijski predstavnik Genk je gostoval v Vigu pri Celti in vpisal poraz (3:2), ki mu daje dovolj možnosti za preboj v polfinale.

Gostje so hitro povedli prek Jean-Paula Boëtiusa, toda že do 18. minute so Španci spreobrnili rezultat z goloma Pioneja Sista in Iaga Aspasa. Še pred koncem prvega dela je na 3:1 povišal John Guidetti, sredi drugega polčasa pa je pomemben zadetek za Genk zabil Thomas Buffel, ki je izkoristil slabo reakcijo obrambe domačih.

Po neredih vendarle nogomet

Srečanje v Lyonu, kjer je gostoval Beşiktaş, se je začelo s 45-minutno zamudo zaradi divjanja turških navijačev, končala pa z zmago domačih v dramatičnih okoliščinah (2:1).

Po polovici tekme so vodili gostje, po četrt ure igre jih je v vodstvo popeljal Ryan Babel po domiselni podaji Andersona Talisce.

V drugem delu so Francozi silovito pritisnili in sprva zapravili ogromno priložnosti, bunker Turkov pa je bil vendarle prebit v 83. minuti, ko je po visokem predložku iz bližine zadel Corentin Tolisso. Manj kot minuto kasneje si je gostujoči vratar Fabri privoščil katastrofalno napako in dovolil gol Jérémyju Morelu za lepo popotnico Lyona pred potjo v Carigrad.

Liga Evropa, četrtfinale (prve tekme):

Anderlecht - Manchester United 1:1 (0:1)
Dendoncker 86.; Mhitarjan 37.

Lyon - Beşiktaş 2:1 (0:1)
Tolisso 83., Morel 84.; Babel 15.

Ajax - Schalke 2:0 (1:0)
Klaassen 23./11m, 52.

Celta Vigo - Genk 3:2 (3:1)
Sisto 15., Aspas 18., Guidetti 38.; Boëtius 10., Buffel 67.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.