Šport > Nogomet
26 ogledov

Vragi spet podkurili Abramoviču

Manchester United - Chelsea 2:1
1/26
Žurnal24 main
Manchester United je ubranil prednost s prve tekme in tudi na domačem Old Traffordu premagal Chelsea (2:1). Napeto končnico je z golom za zmago rešil Ji-Sung Park. Barcelona premagala Šahtar (1:0).
Rekordni Messi: adijo Ronaldo in Puškaš!
Na tekmi proti Šahtarju je Lionel Messi zabil že 48. gol v letošnji sezoni. To je nov rekord za kakšnega nogometaša španskega kluba, kjer si je Argentinec do torkove tekme delil rekord z Brazilcem Ronaldom (Barcelona/Real Madrid) in Ferencom Puškašem (Real Madrid).

Didier Drogba je Chelsea dobrih deset minut pred koncem tekme vrnil v nepričakovano življenje, toda Manchester United je z igralcem več prek Ji-Sung Parka povedel že v naslednjem napadu in zatrl vse upe po morebitnem napredovanju. Javier Hernández je tik pred polčasom zabil za vodstvo rdečih vragov, medtem ko so bili modri s Fernandom Torresom v napadu spet povsem brezzobi.

GALERIJA Z OLD TRAFFORDA IN DONBASS ARENE

Chelsea je v tekmo vstopil precej bolj agresivno kot United, toda gostom iz Londona po nekaj obetavnih akcijah in strelih Franka Lamparda in Nicolasa Anelkaja v prvem polčasu ni uspelo zatresti mreže rdečih vragov. Zato pa so se zadetka veselili domači, ki so preko Hernándeza prišli do vodstva 1:0 tik pred koncem polčasa. "Chicharito" je izjemno natančen predložek Ryana Giggsa z desne strani s kakšnih dveh metrov le pospravil žogo v mrežo Chelseaja.

Modri v drugem polčasu v nasprotju s pričakovanji niso krenili silovito in tako so več od igre imeli varovanci Sira Alexa. Ladja gostov pa je v pregloboke vode začela pluti v 70. minuti, ko je po grobem prekršku nad Portugalcem Nanijem drugi rumeni karton prejel Ramires in moral predčasno pod prho. Nekaj upanja je sicer navijačem Chelseaja v 77. minuti vrnil rezervist (tekmo je namreč v konici napada zadel tudi tokrat neopazni Torres, ki ni uspel zabiti niti na 11. tekmi za modre) Drogba, ki je lepo izkoristil podajo Michaela Essiena in s strelom po tleh med nogamama premagal tudi tokrat sicer zelo zanesljivega Edwina van der Sarja.

Že v naslednji akciji, še v isti minuti tekme, pa je za navdušenje skorajda 75.000-glave množice poskrbel Južnokorejec Park, ki je po podaji Wayna Rooneyja s strelom po tleh prelisičil nemočnega gostujočega vratarja Petra Čecha. Londonski nogometaši z le deseterico na zelenici do konca tekem niso več uspeli resneje ogroziti vrat Uniteda, ki se je zanesljivo uvrstil v polfinale Lige prvakov, kjer čaka na zmagovalca para Inter - Schalke.

Rdeči vragi tako v Ligi prvakov v izločilnih bojih še vedno nimajo težav z napredovanjem proti angleškim moštvom.

Messijev rekordni gol, Barça čaka na Real
Lionel Messi
je z rekordnim 48. golom sezone na gostovanju pri Šahtarju prinesel zmago Barceloni, s katero so Katalonci potrdili uvrstitev v polfinale, kjer jih po vsej verjetnosti čaka večni tekmec Real Madrid. To je bila šele prva zmaga za Blaugrano na gostujočih tekmah v izločilnih bojih Lige prvakov, odkar jih vodi Josep Guardiola!

Napovedani sprehod favoritov na ultramoderni Donbass Areni sicer ni bil povsem nedolžen, saj je Douglas Costa po lepi globinski žogi Jadsona že v 8. minuti prišel pred Victorja Valdésa, a mu je katalonski čuvaj mreže strel ubranil. Obramba Barcelone, v osrčju katere je tokrat igral Javier Mascherano, je imela resne težave s hitrimi Brazilci pri oranžnih in le slab strel Jadsona je v 24. minuti rešil Valdésa, ki je žogo ujel. Barcelona se je po pol ure igre le prebudila, ko je najprej resno zapretil Adriano, razpoloženi Ibrahim Afellay pa je še nekajkrat ogrozil gol vratarja Andreja Pjatova.

Messi je bil navidez povsem nerazpoložen, brez vsakršnih težav so vse njegove namere prebirali domači branilci, nato pa je Argentinec najprej v 31. minuti prišel sam pred vratarja, a ga tako kot na prvi tekmi neuspešno "lobal". Pjatov je bil povsem brez moči v 43. minuti, ko je Messi po podaji Daniela Alvesa najprej obšel branilca in si pripravil prostor za strel, z natančnim zaključkom po tleh pa zabil za vodstvo.

V drugem polčasu so Katalonci brez težav nadzirali igro, po izjemnem solo prodoru Messija pa bi Afellay kmalu zabil za 2:0, a ga je z izvrstnim posredovanjem zaustavil Pjatov. Domači, ki bi si verjetno zaslužili vsaj remi, so bili blizu zadetka tudi v 74. minuti, ko je Henrik Mkhitarjan neovirano streljal, toda Valdés je z izjemno obrambo izbil žogo izpod svoje prečke. Ko je v 84. minuti iz nekaj metrov zgrešil še Marcelo Moreno je bilo jasno, da so Katalonci na gotovi poti proti premierni gostujoči zmagi v izločilnih bojih Lige prvakov, kjer jih v polfinalu zdaj bržkone čaka "El Clásico"!

Liga prvakov, četrtfinale, povratni tekmi:

MANCHESTER UNITED : Chelsea 2:1 (1:0) /1:0/
Hernández (43), Park (77); Drogba (77)
RK: Ramires (70/Chelsea)

Šahtar Doneck : BARCELONA 0:1 (0:1) /1:5/
Messi (43)

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat prve tekme
AB - z velikimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala v polfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.