Šport > Nogomet
25 ogledov

Vratar Barcelone se opravičuje ekipi

marc andre ter stegen EPA
Vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen se je opravičil za napako, ki je španskega prvaka stala točke na srečanju s Celto Vigo.

Barcelona je v sedmem krogu La Lige presenetljivo izgubila s Celto Vigo (4:3) in zapravila priložnost, da bi se zavihtela na vrh ligaške lestvice. 

Glavni krivec za končni rezultat je bil vratar Marc-Andre Ter Stegen, ki je 13 minut pred iztekom rednega dela naredil gromozansko napako in domači ekipi na pladnju ponudil zmagoviti zadetek. Priložnost je izkoristil Pedro Pablo Hernández.

''Borili smo se do konca, a gol je moja krivda. Žal mi je za ekipo, ker se je to zgodilo. Želel sem podati Jordiju. Naredil napako, ki se ne sme zgoditi, in še enkrat se opravičujem ekipi, ki se je borila do konca. Če ne bi sprejel te odločitve, bi morda zmagali. Čeprav se je to zgodilo, ne bom spremenil svoje igre. Zgodilo se je enkrat. Poraz boli, a moramo nadaljevati. Zdaj prihaja reprezentačni odmor, potem pa bomo poskušali nadaljevati pot, ki smo jo začrtali,'' je povedal 24-letni čuvaj mreže.

Gerard Piqué, strelec dveh zadetkov za Barcelono, se strinja, da je Ter Stegen naredil napako, a klubskega soigralca bodri, naj ostane zvest svojemu stilu. ''Ali bi Marc lahko tvegal manj? Da. A s svojo igro nam je dal ogromno in pogosto se nam tveganje obrestuje. Tako mora igrati naprej. Po odmoru smo igrali dobro in skoraj bi nam uspelo. Raje bi izpostavil odziv ekipe,'' je povedal branilec.

Barcelona se po sedmih krogih nahaja na četrtem mestu prvenstvene lestvice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.