Šport > Nogomet
17 ogledov

Vratar Howard zabil gol: "Grozen občutek!"

howard matavž slovenska nogometna reprezentanca slovenija zda Anže Petkovšek
Vratar Evertona Tim Howard je na sredini tekmi Premier League postal šele četrti čuvaj mreže, ki mu je uspelo zadeti v zgodovini najmočnejše angleške lige. Nasprotnega vratarja je premagal s strelom iz svojega kazenskega prostora in z izdatno pomočjo vetra.

"Bil sem presrečen, da smo bili v vodstvu, po katerem bi lahko osvojili še tri točke, ampak za vratarja to ni dober občutek. Pravzaprav je precej grozen," je po tekmi razlagal Tim Howard. Ameriški reprezentant se po golu, ki je Evertonu v drugem polčasu prinesel vodstvo, ni želel veseliti, saj je čutil bolečino svojega kolega na drugi strani. Po tem, ko je v izjemno vetrovnih razmerah Howard poslal žogo iz svojega kazenskega prostora, se je ta na okrog 20 metrih od gola Adama Bogdana odbila čez madžarskega vratarja in končala v mreži. Bolton Wanderers so se kljub enemu najbizarnejših golov v zgodovini Premier League vrnili v igro in na koncu zmagali z 2:1.

"Obrambi in vratarjema na obeh straneh je nagajal grozen veter. Lahko ste videli, kako so vsi narobe ocenjevali let žoge. Branilci niso razčistili žog, ki bi jih po navadi poslali daleč stran od gola. Mislim, da je veter najtežji vremenski pojav, v katerem je treba igrati. Sneg, dež, sonce, ni pomembno, ampak veter ti res nagaja ... Bogdanu sem povedal, da mi je žal zanj. To ni dober občutek. Tudi sam sem se nekoč že počutil podobno in zato nisem proslavljal," je še pristavil Howard.

Nekdanji vratar Manchestra Uniteda, ki je novembra z reprezentanco Združenih držav Amerike gostoval tudi v Stožicah, je postal šele četrti vratar v zgodovini Premier League, ki je na ligaški tekmi zabil gol. Prvi trije so Peter Schmeichel (Aston Villa), Brad Friedel (Blackburn) in Paul Robinson (Tottenham).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.