Šport > Nogomet
35 ogledov

Vratar Viktorie še pomni grmenje Ljudskega vrta

Tecl Viktoria Plzen Napoli Evropska liga šestnajstina finala EPA
Nogometaši češke Viktorie Plzeň, ki bo zadnja ovira Maribora pred uvrstitvijo v Ligo prvakov, so zadovoljni z žrebom, a kljub vsemu zelo spoštljivi do slovenskih prvakov.

"Želeli smo si Austrio, dobili pa smo Maribor. Navijači bodo imeli kratko pot in nas prišli podpirat v velikem številu," je po žrebu dejal trener Pavel Vrba. Čehi so pred tekmo z Mariborom previdni, a verjamejo, da so boljši.

V glasovanju na priljubljeni spletni strani iDNES (idnes.cz) kar 80 % od dobrih 10.000 vprašanih meni, da se bo Viktorii Plzeň uspelo znova uvrstiti v skupinski del Lige prvakov, kjer so lani uživali v družbi kasnejše polfinalistke Barcelone.

"Spomnim se razprodanega stadiona"

Vsi pri čeških prvakih so sicer veseli, da so se v petkovem žrebu izognili Šahtarju Karagandiju, h kateremu je pred časom na pravo romanje odpravil tudi naš FC Koper. Čehi imajo v svojih vrstah tudi slovaškega vratarja, ki je Maribor iz evropskega tekmovanja že izločil.

"Ekipe so precej izenačene. Tisti, ki je v četrtem krogu, mora biti dober," je dejal Matus Kozáčik, ki je leta 2009 s Sparto izločil vijoličaste. "Spomnim se le, da je bil stadion razprodan, deset ali dvanajst tisoč gledalcev, navijači pa so bili zelo glasni. To je bila moja edina izkušnja s slovenskimi ekipami, zdaj je moštvo gotovo drugačno," je še povedal vratar.

Spremembe v Evropi

"Na papirju se mogoče zdi, da je Maribor lažji nasprotnik kot pred leti Copenhagen, ampak ne verjemite v to. Še pred časom so bili vsi prepričani, da si želijo Plzeň, zdaj pa ni več tako. Nogomet v Evropi se spreminja, nikogar več ne moreš imeti za slabega," pa dodaja trener Vrba.

Pri Sport Aktuálně (Sport.aktualne.centrum.cz) so zapisali, da je za češke prvake manjši hendikep prva tekma na domačem stadionu, obenem pa izpostavili izjemen niz zmag v evropskih kvalifikacijah, ki se vleče že izjemnih deset zaporednih tekem.

V golu bratranec Samirja

"Slovenski prvak Maribor se morda zdi kot lahek zalogaj, ampak njegovo moč kaže dejstvo, da je izločil nosilca Apoela, v lanski sezoni Evropske lige pa je s Tottenhamom uspel igrati 1:1," pišejo češki kolegi.

"Slovenci domače tekme igrajo na stadionu Ljudski vrt, ki lahko sprejme skoraj 13.000 gledalcev. Ekipa je sestavljena iz domačih igralcev, razen dveh Brazilcev, Makedonca, Francoza in Bosanca. Najboljši strelec je Brazilec Marcos Tavares, v golu pa začenja Jasmin Handanović, bratranec vratarja Interja Samirja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.