Šport > Nogomet
3624 ogledov

Vratarju rdeči karton... ker je premočno vrgel žogo z igrišča?

Spal
Najbizarnejši rdeči karton v zgodovini. Milinković-Savića je sodnik izključil, ker je premočno vrgel žogo z igrišča.

Italijanski nogometni sodnik Luca Pairetto se je odločil za radikalno potezo na tekmi Serie A med Romo in Spalom, ko je izključil Spalovega vratarja, Vanjo Milinković-Savića.

Spal je presenetljivo vodil na gostovanju pri Romi z 2:0, nato pa so se stvari zakomplicirale, ko sta se na igrišču pojavili dve žogi. Srbski vratar je eno z vso silo vrgel preko reklamnih panojev in redarjev, nato pa je drugo nameraval poslati v igro.

Toda sodnik Pairetto je pritekel do njega ter mu pokazal pot v slačilnico, s čimer se srbski vratar še kar nekaj časa ni mogel pomiriti.

V obrambo vratarju so se postavili njegovi soigralci, toda sodnik je bil neomajen, kljub temu da so ga gosti prepričevali kar nekaj minut, preden so se dokončno sprijaznili z odločitvijo in Milinković-Saviću ni preostalo drugega, kot da zapusti igro.

Kasneje se je razvedelo, da je Milinković-Savić dejansko prejel najprej rumeni karton zaradi zavlačevanja, ker pa je nato žogo z vso silo vrgel z igrišča, si je sodnik njegovo dejanje pretolmačil kot protestiranje, zato mu je takoj pokazal še drugi rumeni karton.

V igro je tako v 77. minuti namesto nič krivega, nič dolžnega Mattie Valotija vstopil rezervni vratar, Kamerunec Alfred Gomis, ki pa se je izkazal, saj do konca tekme Spal kljub igralcu manj ni prejel zadetka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice