Šport > Nogomet
11 ogledov

Vratnice rešile Portugalce

Bruno Alves je bil edini strelec na tekmi Portugalska : BiH. Foto: AFP Žurnal24 main
Obračun med evropskimi Brazilci, Portugalci, ter Bosno in Hercegovino se je končal z izidom 1:0 v korist gostiteljev. Tudi gostje so imeli nekaj lepih priložnosti.

Obračun med Rusijo in Slovenijo je bil le ena četrtina dodatnih kvalifikacij v Evropi.

V Lizboni smo lahko spremljali zelo zanimiv obračun med domačo izbrano vrsto, Portugalsko, in reprezentanco Bosne in Hercegovine. Domačini so zmagali z rezultatom 1:0, toda to ni pravi pokazatelj prikazane igre. Domačega vratarja Eduarda je namreč kar trikrat rešil okvir vrat. Na povratni tekmi bodo zaradi rumenih kartonov mankali kar trije bosanski branilci, in sicer Emir Spahić, Elvir Rahimić ter Samir Muratović. Gol za domače je dosegel Bruno Alves.

V Dublinu so se udarili Irci in Francozi. Čeprav so imeli domači na svoji strani več kot 70.00 vročkervnih navijačev na stadionu Croke Park, pa jim pred povratnim srečanjem ni uspelo prigrati prednosti. Še manj, francoske mreže niso zadeli niti enkrat. So pa bili zato veliko uspešnejši galski petelini, ki so slavili s srečnim zadetkom Nicolasa Anelkaja. Na ta način so z eno nogo že na črni celini.

Medijsko najmanj odmeven bračun pa je bil odigran v Atenah, kjer sta se pomerili Grčija in Ukrajina. Izid se je končal brez zadetkova. Pred povratnim obračunom v Kijevu je tako še vse odprto.

Na SP tudi Novozelandci, Nigerijci in Kamerunci
Na nogometnem svetovnem prvenstvu 2010 v Južnoafriški republiki bo nastopila tudi reprezentanca Nove Zelandije. V dodatnih kvalifikacijah je Nova Zelandija, predstavnik Oceanije, v Wellingtonu ugnala azijskega predstavnika Bahrajn z 1:0 (1:0). Prva tekma v Bahrajnu se je končala brez golov. Odločilni gol je dosegel Rory Fallon v 44. minuti, med novozelandskimi junaki dvoboja pa je zanesljivo tudi vratar Mark Paston, ki je v 50. minuti ubranil 11-metrovko Adnanu Sajedu. Na SP bo nastopila tudi Nigerija. Na sobotni tekmi afriških kvalifikacij je v Nairobiju premagala Kenijo s 3:2 in se pridružila 24 državam, ki so se že pred njo prebile na zaključni turnir v JAR. Poleg Nigerije se je iz črne celine v soboto na SP uvrstil še Kamerun. Kamerunci so v gosteh v Rabatu premagali Maroko z 2:0 (1:0).

Egipt in Alžirija za SP na dodatni tekmi
Egiptovska in alžirska nogometna reprezentanca bosta o vstopnici za svetovno prvenstvo odločali na dodatni tekmi, ki bo 18. novembra v Sudanu. V skupini C afriških kvalifikacij sta namreč obe ekipi povsem izenačeni na prvem mestu. Egipt je imel v soboto v Kairu priložnost, da pred domačimi navijači z visoko zmago pride do prvega mesta in vozovnice v JAR. Toda gostitelji so dolgo "viseli" in bržčas so se Alžirci že veselili poti v JAR. A je v 95. minuti tekme na 2:0 povišal Emad Meteab, rešil soigralce, izenačil stanje na lestvici in iztržil dodatno tekmo.

Dodatne kvalifikacije (Evropa):

Rusija : Slovenija 2:1 (1:0)
Biljaletdinov (40, 51); Pečnik (87)

Grčija : Ukrajina 0:0

Irska : Francija 0:1 (0:0)
Anelka (72)

Portugalska : BiH 1:0 (1:0)
Bruno Alves (31)

Povratne tekme bodo na sporedu 18. novembra.

Dodatne kvalifikacije (Azija/Oceanija):

Nova Zelandija : Bahrajn 1:0 (1:0) 0:0*
Fallon (45)

* izid prvega srečanja

Dodatne kvalifikacije (J. Amerika/ Severna in Srednja Amerika):

Kostarika - Urugvaj (v nedeljo ob 3.00)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.