Šport > Nogomet
18 ogledov

Vrh spet rumen: Čovilo dvakrat za zmago nad Krko

Kapun Olimpija Ljubljana Luka Koper Prva liga prvenstvonje Olimpija Ljubljana Pr SPS/nkolimpija.si
Nogometaši Luke Kopra so pred nedeljsko tekmo Maribora in Zavrča znova zasedli vrh lestvice z domačo zmago nad Krko (2:1). Oba gola je zabil Miroslav Čovilo.

Koprčani so z enajsto zmago vsaj do nedelje spet prevzeli vodstvo na prvenstveni lestvici. V soboto so na Bonifiki rutinsko ugnali predzadnjo Krko, in sicer že tretjič v sezoni. Po zmagah z 2:1 in 1:0 so danes tekmece spet odpravili z golom razlike. Junak tekme je bil Miroslav Čovilo z dvema zadetkoma. Za Koper je to druga zmaga v nizu, za Krko pa drugi zaporedni in skupno 12. poraz.

Maloštevilni gledalci so videli zelo povprečen prvi polčas. Omeniti velja poskus Gorana Galešića, ko je v 12. minuti s približno 10 metrov nevarno streljal, vendar je bil Matko Obradović na mestu. Osem minut pozneje je z glavo dobro meril še Miha Gregorič, spet pa je bil dobro postavljen gostujoči vratar, sicer tudi nekdanji vratar Kopra. Gosti so imeli edino polpriložnost v 29. minuti. Zoran Zeljković je z desne strani s približno 20 metrov dobro meril, a je Igor Nenezić žogo izbil.

Kastrevec zabil zgolj častni gol

V drugem polčasu so domači hitro odločili tekmo. Galešić je v 50. in 56. minuti izvedel prosti strel oziroma kot, obakrat pa je bil najvišji v skoku Čovilo. Koprčani so nato po ustaljenem receptu zaprli tekmo in z disciplinirano igro brez posebnih težav branili vodstvo.

V enem redkih nevarnejših napadov Novomeščanov je v zadnji minuti Denis Mojstrović pobegnil po desni strani, podal povratno žogo v sredino, kjer je bil na pravem mestu strelec Žiga Kastrevec. V zaključnih trenutkih bi lahko gostitelji dosegli še tretji zadetek, toda po duhoviti podaji Mateja Pučka je osamljeni Matej Palčič sicer dobro streljal, a zadel le okvir vrat.

Vijolilčasti z vzhoda v Ljudski vrt

Mariborski nogometaši so v četrtek osvojili pomembno točko na gostovanju v Kazanu, ki jim še omogoča preboj v šestnajstino finala Evropske lige, v domačem prvenstvu pa bodo v nedeljo gostili tretji Zavrč. Ta jih je v desetem kolu ugnal z 1:0.

Poleg derbija bosta jutri odigrani še tekmi med Triglavom in Gorico ter Olimpijo in velenjskim Rudarjem.

V goste po točke

"Celje se v zadnjem času dviguje, kar se pozna tudi na prvenstveni lestvici. Kljub temu gremo v Celje po točke, saj smo jih že preveč izgubili," je pred torkovim gostovanjem na Areni Petrol, tekmo so prestavili zaradi epidemije v celjskih vrstah, dejal branilec Domžal Erik Janža.

Tudi pri Krki razmišljajo o točkah pri drugouvrščenih Koprčanih. "S Koprom se lahko enakovredno kosamo, kar smo že dokazali. Moramo biti pogumni in nadaljevati niz neporaženosti," meni v zadnjem času strelsko uspešni Urban Kramar.

Prva liga Telekom Slovenije, 19. kolo: 

Luka Koper : Krka 2:1 (0:0) 
Čovilo (49, 55); Kastrevec (90)

Nedelja ob 13.00: 
Triglav - Gorica

Ob 14.30:
Maribor - Zavrč 

Ob 16.15: 
Olimpija Ljubljana - Rudar Velenje 

Torek ob 16.30: 
Celje - Domžale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.