Šport > Nogomet
473 ogledov

Simon Rožman se je vrnil tja, kjer se je vse začelo

Simon Rožman Saša Despot
Slovenski nogometni strokovnjak Simon Rožman je znova prevzel nogometni klub NK Celje.

Simon Rožman se po šestih letih in pol vrača tja, kjer je začel svojo trenersko pot in že pri 31 letih opozoril nase; nogometni klub Celje je namreč sporočil, da je postal trener članske ekipe iz knežjega mesta.

Rožman se je s celjsko ekipo v svojem prvem mandatu od aprila 2014 do avgusta 2015 uvrstil v finale slovenskega pokalnega tekmovanja, v prvenstvu pa se zavihtel na drugo mesto z ekipo, v kateri so se kalili številni mladi nogometaši. Ti so kasneje pustili močan pečat na evropski nogometni sceni.

Kasneje je 38-letni strokovnjak vodil še Domžale, kjer se je razveselil svoje prve lovorike v vlogi trenerja. Osvojil je slovenski pokal v sezoni 2016/17, ko je na Bonifiki premagal Olimpijo z 1:0. Nato ga je pot popeljala na tuje.

Med oktobrom 2019 in februarjem 2021 je vodil hrvaško Rijeko, s katero je v sezoni 2019/20 dosegel svoji drugi pokalni uspeh v karieri, sezono kasneje pa se uvrstil v skupinski del tekmovanja lige Evropa, kjer je vknjižil zmago nad nizozemskim Alkmaarjem, na Anoeti (sedaj Reale Areni) pa iztržil točko proti Real Sociedadu. V Slovenijo se je vrnil marca lani, ko je prevzel vodenje Maribora.

Rožman v svoji trenerski zgodovini v državnem prvenstvu, s klubom, ki ga je vodil celotno sezono, nikoli ni končal nižje kot na četrtem mestu, na 225 tekmah pa beleži visoko povprečje 1,65 točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.