Šport > Nogomet
20 ogledov

Vrnili se bodo dnevi slave

Žurnal24 main
Veliki dolgovi so prisilili lastnika Liverpoola v prodajo. Za okoli 300 milijonov funtov je klub kupil John W. Henry. Njegov NESV obljublja, da bodo klub finančno stabilizirali in ga vrnili na pota stare slave.

Na otoku odmeva prodaja premierligaša Liverpoola iz rok Toma Hicksa in Georgea Gilleta v roke lastnikov bejzbolskega moštva Boston Red Sox New England Sports Venturesa (NESV). "NESV želi zgraditi trdne finančne temelje kluba in preroditi ekipo," so dan po sklenitvi pogodbe zapisali novi lastniki. "Naš cilj je stabilizirati klub in ga vrniti tja, kamor spada v angleškem in evropskem nogometu. Želimo se boriti za lovorike." Da so res sposobni Liverpool vrniti na pota stare slave, dokazujejo na primeru Red Soxov, ki so jih po več kot 80 letih neuspehov to desetletje dvakrat pripeljali do lovorike v MLB. Navijači Liverpoola kot vselej do tujih lastnikov ostajajo skeptični, še posebej ker se lastnik NESV, John W. Henry, zgolj izjemoma pojavlja v javnosti.

Trener Liverpoola, ki je trenutno na mestih izpada iz Premier League, Roy Hodgson, je prihod novih lastnikov pozdravil. "To je zelo pozitivna stvar in zato sem lahko zadovoljen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.