Šport > Nogomet
23 ogledov

Vrnitev Fortune: To je bil kaos

Fortuna kaos nered Reuters
V dodatnih kvalifikacijah za obstanek oziroma napredovanje v prvo nemško Bundesligo je Hertha po dramatični končnici izpadla proti Fortuni iz Düsseldorfa, a Berlinčani pričakujejo, da bo zveza kaznovala Fortuno zaradi vdora navijačev na igrišče pred koncem srečanja.

V 96. minuti povratnega srečanja dodatnih kvalifikacij med Fortuno in Hertho so navijači domače ekipe misleč, da je sodnik že odpiskal konec srečanja, vdrli na igrišče. Razgreti ljubitelji domačega moštva so hoteli čim bolj prešerno proslaviti vrnitev v Bundesligo po dolgih 15 letih, a do konca srečanja sta bili še dve minuti. "To je bil pravi kaos," je zaključek srečanja komentiral kapetan Herthe Andre Mijatović.

Igralci Herthe so po vdoru domačih navijačev zbežali v slačilnico in se niso želeli vrniti, dokler ne bi organizatorji celotnega položaja spravili pod nadzor. Na koncu so se le vrnili in odigrali še zadnji dve minuti. Srečanje se je končalo z neodločenim rezultatom 2:2, napredovanja pa so se po zaslugi zmage na prvem srečanju z 2:1 veselili nogometaši in navijači Fortune. Zdi pa se, da zgodba s tem še ni končana. "Ni še končano. Naš klub se je pritožil in lahko bi se zgodilo marsikaj," je dodal Mijatović.

Kontrolna komisija nemške nogometne zveze bo obravnavala pritožbo Herthe, a vendarle se zdi skoraj neverjetno, da bi prišlo do razveljavitve srečanja ali česa podobnega. "Če situacija ostane takšna, potem bo to prava katastrofa za glavno mesto," je še dodal Mijatović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.