Šport > Nogomet
8 ogledov

Vrnitev Klasniča

Ali se bo Ivan Klasnić preselil v Berlin? Žurnal24 main
Devet mesecev po drugi operaciji ledvice se je na nogometna igrišča vrnil Hrvat Ivan Klasnič in postal prvi nogometaš, ki je spet zaigral v poklicnem klubu po tako težki bolezni.

Sedemindvajsetletnega Ivana Klasniča je trener Thomas Schaff, prvič po drugi operaciji ledvice, uvrstil v ekipo Werderja iz Bremna. V 14. kolu nemškega prvenstva so gostovali pri Energie Cottbus, ki jo vodi Bojan Prašnikar in zmagali z 2:0. Zanimivo je, da je Klasnič zadnji zadetek dosegel novembra 2006 prav proti Cottbusu. Werder je s 30 točkami drugi na lestvici, točko za Bayernom iz Münchna.

 

V poklicni šport so se po operacijah ledvice uspešno vrnili ...

... novozelandski zvezdnik rugbyja Jonah Lomu, ameriški košarkar Alonzo Mourning in italijanski svetovni prvak v dviganju uteži Norberto Oberburger.

Klasnič je zadnjo tekmo v bundesligi igral 17. decembra 2006, 27. septembra letos pa je bil že na treningu. Igral je tudi v drugem kolu nemškega pokala za Werder Bremen II, ki je premagal St. Pauli. Že novembra 2005 so pri njem odkrili težave z ledvicami. Prvo operacijo je imel sredi januarja letos, ko je njegovo telo zavrnilo ledvico, ki jo je darovala njegova mama, dva meseca pozneje pa je bil drugi poskus, tokrat z očetovo ledvico, uspešen.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.