Šport > Nogomet
16 ogledov

Vrnitev odpisanega

rooney_cesar_reuters
1/20
Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca je že pozabila zgodovinski prijateljski obračun proti Angliji. V mislih Matjaža Keka in njegovih izbrancev je zdaj Poljska.
 
 

Mavrič je vselej neupravičeno podcenjen.

Matjaž Kek

 
Na NZS niso razmišljali o pritožbi zaradi dosojene enajstmetrovke na gostovanju v Londonu. Wayne Rooney je po mnenju mnogih odigral prekršek za najstrožjo kazen, vendar si v naši krovni organizaciji s tem ne belijo glave. Vse misli so usmerjene v obračun s Poljaki.

Gostovanje na Wembleyju, zanimivo, kot je bilo, mora v pozabo. Zdaj se začenja zares, kajti slovensko reprezentanco čakajo do konca kvalifikacij le še tri srečanja. Najprej je na vrsti tekma s Poljsko, pred katero selektorju Matjažu Keku preglavice povzroča luknja v obrambi. Zaradi poškodbe Boštjana Cesarja bo v prvi postavi začel večkrat odpisani Matej Mavrič.

Cesar visi na nitki
Cesar si je poškodoval vezi v gležnju v dvoboju z Waynom Rooneyjem, po katerem je sodnik Jonas Eriksson presenetljivo pokazal na belo točko. "Sami dobro veste, kakšen je Boštjan. Do zadnjega se bomo trudili, da bi ga usposobili za igro," je po porazu v Londonu povedal Kek. Slovenskega selektorja je ob poškodbi ključnega člana obrambe lahko delno potolažila vsaj zelo zanesljiva igra Mateja Mavriča, ki je poškodovanega Cesarja zamenjal. "Mavrič je vselej neupravičeno podcenjen," pravi Kek. "Velikokrat je bil že odpisan, pa se je vrnil in odigral pošteno ter na visoki ravni," je o branilcu nemškega Koblenza, ki ga je tudi sam v preteklosti kar dvakrat za eno leto odpisal, povedal selektor. Prav nepotrebnih poškodb na prijateljski tekmi se je pred gostovanjem v Londonu najbolj bal. Če Cesar ne bo nared za Poljake, je edina možna alternativa prav 30-letni Pirančan Mavrič, ki je dres slovenske reprezentance oblekel 31-krat.

 
 

Sami dobro veste, kakšen je Boštjan.

Matjaž Kek

 
Obrambne luknje
Kot pred časom Mavriča je Kek na podoben način v zadnjem času na hladno postavil Mitjo Mörca, Suad Filekovič pa si je zaradi nedefiniranega klubskega statusa (še vedno ni našel novega delodajalca po odhodu iz Maribora) vrata v izbrano vrsto zaprl sam. Med izbranci je tako ob Mavriču na voljo le še branilec Maribora Elvedin Džinić, ki pa je v reprezentanci še svež, poleg tega pa tudi njegova klubska forma ni ravno bleščeča.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.