Šport > Nogomet
12 ogledov

Vrnitev v Anglijo? Nikoli ne veš

Cristiano Ronaldo Žurnal24 main
Cristiano Ronaldo je trenutno povsem osredotočen na svoje naloge pri Realu. Portugalski reprezentant pa je potrdil, da bi se v prihodnosti lahko vrnil v Anglijo, kjer je preživel nekaj najlepših let v svoji karieri.

Vrnitev na Otok se za Cristiana Ronalda v prihodnosti zdi povsem realna možnost. Pred časom so se za Portugalca zelo resno zanimali pri nesramno bogatem Manchester Cityju, ki pa jih je CR7 kljub izjemno donosni ponudbi ekspresno zavrnil. Kljub temu bodo pri sinje modrih z veseljem slišali, da prvi zvezdnik belega baleta in nekdanja prva violina Manchester Uniteda razmišlja o vrnitvi v Premier League, ki naj bi bila po mnenju mnogih trenutno najmočnejša liga na svetu. "Ali obstaja možnost, da se nekoč vrnem v Premier League? Možno, nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo," je dejal Ronaldo.

Sezono začeti s superpokalom

Ronalda in soigralce še pred pravim začetkom sezone čaka že prvi letošnji resnejši preizkus, ko se bodo v španskem superpokalu udarili z Barcelono, ki jim je v lanski sezoni prizadejala toliko bolečin. Moštvo iz španske prestolnice si seveda želi sezono začeti z lovoriko in tako vsaj malo zabrisati spomin na lanske boleče poraze proti gorečemu rivalu iz Katalonije. "Vedno želimo zmagati, tako da želimo slaviti tudi na superpokalu," igro na zmago napoveduje 26-letnik in dodaja: "Trenutno smo povsem osredotočeni na delo v našem pripravljalnem kampu na Kitajskem, toda za Barcelono bomo zagotovo pripravljeni." Prvi letošnji El Clasico nas čaka 14. avgusta v Madridu, povratna tekma španskega superpokala pa bo na sporedu štiri dni pozneje na Nou Campu.

Na Kitajskem odpirajo akademijo

Real bo na Kitajskem odprl največjo nogometno akademijo v tej državi. Po poročanju lokalnih medijev naj bi Real akademijo osnoval v mestu Guangzhou, kamor bo poslal svoje trenerje, ki bodo bdeli nad mladimi kitajskimi nogometaši. Uprava kraljevega kluba je z vodstvom kitajskega kluba Guangzhou Evergrande podpisala pismo o nameri, po poročanju kitajske tiskovne agencije Xinhua pa bi se na akademijo lahko vpisalo tudi več kot 10.000 mladih nogometnih navdušencev. "Delamo na tem, da bi odprli nogometno akademijo na Kitajskem in podpis pisma o nameri je naš prvi skupni korak," je ob tem dejal predsednik Real Madrida Florentino Perez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.