Šport > Nogomet
10 ogledov

Vročica zadnjega trenutka

Inter Žurnal24 main
Ta konec tedna bodo italijanski prvoligaši odigrali zadnje kolo. Vodilni Inter ima le točko prednosti pred Romo. Empoli, Parma in Catania se bodo pomerili za obstanek.

V ekipi Interja je vprašljiv nastop Maxwella, ki ga muči gripa. Po poldrugem mesecu počitka zaradi poškodbe kolena bo na klopi sedel Zlatan Ibrahimović, na vso moč pa trenira kapetan Javier Zanetti. Roma, ki bo osvojila naslov ob svoji zmagi s Catanio in spodrsljaju Interja, nima novih težav s poškodbami. V ekipo Parme, ki mora zmagati, če ne želi izpasti iz lige, se vrača izkušeni Portugalec Fernando Couto.

 

Serie A, 38., zadnje kolo

1. Inter 82 točk
2. Roma 81
3. Juventus 71
 ...
18. Parma 34
19. Juventus 33
20. Livorno 30

Catania je le mesto nad tremi moštvi, ki v naslednji sezoni ne bodo igrali med prvoligaši. V boju za točko, ki bi ji prinesla teoretično potrditev obstanka, pa je vprašljiv nastop Giuseppeja Mascare. Empoli, ki je predzadnji, mora premagati zadnjeuvrščeni Livorno in upati, da bodo njemu v prid šli tudi drugi rezultati. AC Milan lovi Ligo prvakov in četrto mesto, na katerem je Fiorentina. Na dvoboju z Udinesejem bodo rdeče-črni nastopili brez kaznovanih Gennara Gattusa in Alessandra Neste. Milanova tekmica Fiorentina potuje v Torino brez kaznovanega napadalca Adriana Mutuja in vezista Marca Donadela. Tretji Juventus se bo s Sampdorio pomeril brez Gianluigija Buffona, ki ima težave s hrbtom. Ker se stara dama po lestvici ne more več pomakniti v nobeno smer, tveganja z nastopom verjetno ne bo. Dodajmo še, da bo brazilski napadalec Amauri za Palermo verjetno odigral zadnjo tekmo pred odhodom v Milan ali Juventus.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.