Šport > Nogomet
17 ogledov

Vršič iz Olimpije v Austrio

evropska liga olimpija austria dare vršič Anže Petkovšek
Najboljši igralec slovenskega prvenstva in kapetan Olimpije Dare Vršič je podpisal štiriletno pogodbo z Austrio. "Navdušen sem in se zelo veselim novega izziva v karieri, prepričan sem, da sem izbral pravilno," je ob tem dejal slovenski reprezentant.

Olimpija Ljubljana je z dunajsko Austrio sklenila dogovor o prestopu Dareta Vršiča v vrste avstrijskega kluba. Slovenski reprezentant je najboljši strelec slovenske lige v letošnji sezoni (zabil je 22 golov), skupaj pa je v prvi ligi v zeleno-belem dresu dosegel 28 zadetkov. Poleg tega je bil veliki junak zadnje evropske sezone, na šestih tekmah je dosegel kar pet zadetkov in Olimpiji pomagal do tretjega kola kvalifikacij za Evropsko ligo.

Vršič je v Olimpijo prišel januarja 2011 kot prvi igralec, ki ga je v klub pripeljal športni direktor Milenko Aćimović. "Del mene je vesel, ker Dare odhaja v urejen klub, ki ga zelo dobro poznam, seveda pa sem tudi žalosten, saj izgubljamo odličnega nogometaša in človeka," ob potrditvi prestopa pravi Aćimović. "Dare je bil prvi igralec, ki sem ga pripeljal v Olimpijo, in prvi, ki v mojem času opravljanja funkcije športnega direktorja odhaja v tujino. Vršiču moramo biti hvaležni za vse, kar je za Olimpijo storil. Vesel sem, ker se je v Ljubljani odlično počutil in je postala dom zanj in za njegovo družino. Tudi v prihodnje želim na tej novi poti njemu in njegovim le vse najboljše in vem, da se bosta njegovi mali deklici tudi na Dunaju odlično počutili."

Vršič se bo torej še tretjič podal v tujino, po igranju na Slovaškem in v Romuniji je zdaj na vrsti avstrijska zgodba. "Navdušen sem in se zelo veselim novega izziva v karieri, prepričan sem, da sem izbral pravilno. Odhajam v močno ligo, v urejen klub, ki ima vsako sezono visoke cilje. Prepričan sem, da se bomo na Dunaju z družino odlično počutili. Olimpiji bom za vselej hvaležen, saj mi je dala ogromno in je v tem letu in pol postala tudi moj klub, upam, da bodo tudi navijači razumeli mojo odločitev. Z njimi sem se vselej odlično razumel, posebej pa bi se rad za podporo zahvalil navijaški skupini Green Dragons. Do konca sezone se bom popolnoma posvetil zadnjim trem tekmam in uvrstitvi v Evropo. Sicer s poletjem iz Ljubljane odhajam, a ostajam velik navijač Olimpije," je povedal Vršič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.