Šport > Nogomet
13 ogledov

Vršič: "Malo sem že na trnih"

olimpija austria evropska liga stožice  dare vršič Anže Petkovšek
Dare Vršič je brez konkurence najboljši posameznik slovenskega prvenstva. Kapetan Olimpije vodi na lestvici strelcev, čeprav igra na mestu vezista, in tudi sicer je igra Olimpije v precejšnji meri odvisna od njegovega navdiha. Reprezentant si po koncu sezone želi zapustiti Ljubljano in znova preizkusiti v tujini.

"Malo sem že na trnih. Bliža se konec sezone, pa ni še ničesar. Nobene ponudbe, nobenega pravega klica. Upam, da se bo kaj kmalu spremenilo. Mislim, da je zdaj pravi čas za odhod. Od tega ne morem bežati. Rad bi poiskal nov izziv," je za Sportal dejal kapetan Olimpije Dare Vršič. V preteklosti so ga največkrat povezovali z dunajsko Austrio, zagotovo pa se ne bo odpravil na vzhod, kjer se je z izkušnjo v Romuniji že pošteno opekel.

"Zagotovo bi bila zanimiva tudi selitev na Dunaj. Nemčija, Avstrija … To so vse države, v katerih so stvari, kar se tiče nogometa, urejene in na najvišji ravni. A ponudbe Austrie, vsaj kolikor jaz vem, ni," je dodal slovenski reprezentant, ki v spomladanskem delu prvenstva pod vodstvom Bojana Prašnikarja ne navdušuje v takšni meri, kot je jeseni.

Glede na njegove kvalitete bi seveda pričakovali, da bi se snubcev kar trlo, vendar temu ni tako. "Presenečen? Ne vem, če sem presenečen. Kaj pa vem … Nekaj časa je še ostalo. Morda še pride kakšna ponudba. Upal sem, da bo že kakšna, ampak za zdaj je še ni," pravi Vršič, ki ne ve, koliko denarja bi zanj radi iztržili pri klubu: "To ni vprašanje zame. Mislim pa, da je cena nekoliko drugačna, kot je bila januarja. Za kaj več pa bi morali vprašati odgovorne v klubu."

Vršič sicer ne skriva, da se v Ljubljani počuti odlično, in priznava, da je za njim morda celo najboljša sezona v karieri. Blestel je tako v evropskih tekmovanjih kot tudi na domačih zelenicah. "Moram priznati, da je. Tako v prvenstvu kot tudi v Evropi sem bil strelsko zelo razpoložen, v Evropi smo zelo dobro igrali tudi kot ekipa. Tudi v prvenstvu nisem imel velikih nihanj v formi, kar je zelo pomembno. Poškodbe so me pustile pri miru in do izraza je prišla kakovost," je pojasnil Prekmurec na začasnem delu v prestolnici in za konec še pristavil: "Ne bi rekel, da komaj čakam konec, saj si želim igrati. Sem v dobri formi in uživam v igri. Do konca sezone želim na vsaki tekmi zmagati in osvojiti drugo mesto, potem pa bomo videli, kaj in kako."

Komentarjev 2
  • carli55 19:23 24.april 2012.

    Dare zadnji cajt je ,da greš v tujino ,ker drgač bo počasi problem,ker nisi več rosno mlad.

  • MK 11:14 24.april 2012.

    Ja dragi Darko, Maribor se zavrne samo enkrat. Poglej zadnjih 10 transferjev Maribora v tujino in poglej zadnjih 10 transferjev Olimpije.