Šport > Nogomet
21 ogledov

Vršič že navdušuje v Avstriji

Dare Vršič www.nkolimpija.si
Navijači ljubljanske Olimpije bodo še dolgo pomnili Dareta Vršiča in njegove mojstrske poteze. Slovenski reprezentant se je hitro priljubil tudi privržencem dunajske Austrie.

Dare Vršič se je z odličnimi predstavami v lanski sezoni usidral v srca navijačev Olimpije. Privrženci zelene barve si moštva brez odličnega vezista iz Apač praktično niso mogli predstavljati. Vršič jim je vračal s številnimi zadetki, podajami in odličnimi igrami. Po koncu sezone je bilo jasno, da Olimpija najboljšega igralca slovenskega prvenstva ne bo mogla zadržati. Vršiča je pot odpeljala na Dunaj, kjer se je pridružil tamkajšnji Austrii. Zdi se, da se je slovenski reprezentant zelo hitro privadil na razmere v dunajskem prvoligašu, saj je minuli konec tedna zablestel na prijateljskem obračunu proti angleškemu West Ham Unitedu. Že pred tem je dva zadetka zabil tudi ob visoki zmagi z 10:1 nad enim od nižjeligašev.

Srečanje na stadionu Franz Hoor v avstrijski prestolnici se je sicer bolje začelo za goste iz Anglije, ki so povedli že v četrti minuti. Domači so na izenačenje čakali vse do 24. minute, ko je Vršič prvič opozoril nase, saj je podal za zadetek Rolandu Linzu. Le tri minute kasneje so domači že vodili. Vršič je odgovornost prevzel v svoje roke in z lepim strelom iz voleja zadel za 2:1. Austria je v 75. minuti zabila še en zadetek in potrdila zmago proti West Hamu.

Vršič je igral do 59. minute, ko je igrišča zapustil ob glasnem aplavzu dobrih sedem tisoč gledalcev, ki so ga očitno že sprejeli za svojega. Če bo Vršič nadaljeval v podobnem slogu, bi lahko že kmalu imel status, kot ga je nekoč na Dunaju imel Milenko Ačimović.

Prijateljsko srečanje:

Austria Dunaj : West Ham United 3:1 (2:1)
Linz (24), Vršič (27), Jun (75); Baldock (4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.