Šport > Nogomet
4 ogledov

Vrtiljak nogometnih prestopov

robbie keane
1/9
Žurnal24 main
Zadnji januarski dan je pomenil konec nogometnega prestopnega roka. V galeriji si oglejte, kateri tuji in slovenski klubi si lahko pred nadaljevanjem sezone najbolj manejo roke.
O slovenskem nogometašu Jožetu Benku so v zadnjih dneh zimskega prestopnega roka krožile različne informacije o nadaljevanju kariere. Zdaj je izkušeni napadalec dokončno pojasnil, da je podaljšal pogodbo s ciprskim drugoligašem AEK iz Larnake, vendar bo do konca sezone kot posojen nogometaš igral za lendavsko Nafto.

Izkušeni napadalec in kapetan irske nogometne reprezentance Robbie Keane gre tako po sledeh zvezdniških rojakov Roya Keana, Tonyja Cascarina, Packieja Bonnerja in Micka McCarthyja in je po Diomansyju Kamaraju in Edsonu Braafhieldu tretja današnja okrepitev Celtica. Keane pri Tottenhamu ni več dobival veliko priložnosti za igro, saj sta bila v ospredju Jermain Defoe in Peter Crouch, v klubu pa sta tudi Roman Pavljučenko in po novem Eidur Gudjohnsen. Celtic je pred tem angleškemu drugoligašu Middlesborughu prodal avstralskega napadalca Scotta McDonalda.

Mancini iz Interja v Milan
Vsestranski brazilski nogometaš Amantino Mancini pa se je v zadnjih urah zimskega prestopnega roka iz milanskega Interja preselil k mestnemu tekmecu Milanu. Pri rdeče-črnih bo 29-letni Mancini igral kot posojen nogometaš do konca sezone, je poročala spletna stran repubblica.it. Inter pa se je okrepil s kenijskim vezistom McDonaldom Marigo. Nekdanji nogometaš Parme je podpisal pogodbo, ki ga veže do junija 2014. V Parmo sta v zameno odšla francoski napadalec Jonathan Biabiany in čilski vezist Luis Jimenez.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Moreno do konca sezone pri Wiganu, Mido pri West Hamu
Angleški prvoligaš Wigan bo do konca sezone lahko računal na bolivijskega napadalca Marcela Morena. Slednji bo na Otoku igral kot posojen nogometaš ukrajinskega Šahtarja iz Donjecka. Moreno je tudi prvo polovico sezone preživel na posodi, in sicer pri Werderju iz Bremna. West Ham pa si je od Middlesbrougha za štiri mesece izposodil egiptovskega napadalca Mida. Ta je bil nazadnje na posodi v domovini pri Zamaleku, na Otoku pa je igral tudi za Wigan in Tottenham. Že pred njim se je West Hamu pridružil tudi južnoafriški napadalec Benny McCarthy.

Brazilec Denilson bo plesal sirtaki
Grški nogometni prvoligaš Kavala, trenutno drugouvrščeno moštvo grškega prvenstva, se pod trenersko taktirko Nizozemca Aada de Mosa krepi s tujimi igralci. V svoje vrste so povabili brazilskega napadalca Denilsona, s katerim so podpisali 18-mesečno pogodbo. Dvaintridesetletni Brazilec je bil član zmagovalne brazilske reprezentance, ki se je leta 2002 veselila naslova svetovnih prvakov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.